26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Ülsere iyi gelen 8 besin

Sindirim sistemini çalıştıran ve ülser yaralarını iyileştiren besinlerin bu dönemde tüketilmesi önerilirken, asitli yiyeceklerden ve yağlı besinlerden ise uzak durulması gerekiyor. İşte ülsere iyi gelen yiyecekler…

20 Haziran 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Ülsere iyi gelen 8 besin
Ispanak
K vitamini yönünden zengin bir sebze olan ıspanak, hem lifli yapısı hem de yaraları iyileştiren vitaminler içermesi ile ideal bir ülser besini.
 
Avokado
Avokado doymamış yağlar açısından son derece zengin bir meyve. İçeriğindeki K vitamini sayesinde mide yaralarına da iyi gelen avokado düzenli olarak tüketildiğinde ülserin iyileşmesine yardım ediyor.
 
Elma
Elma, lifli yapısı sayesinde hem sindirim sistemini düzenliyor hem de içeriğindeki flavonoid vitamini ile yaraların iyileşmesini ve iltihaplanmanın azalmasına yardımcı oluyor.
 
Damla sakızı
Damla sakızı içerisindeki iyileştirici maddelerle bakterileri önlüyor ve ülser yaraların hızlı iyileşmesinde önemli rol oynuyor.
 
Zeytinyağı
En sağlıklı yağlardan biri olarak kabul edilen zeytinyağı, antibakteriyel yapısı ile mide yaralarının iyileşmesinde ve midedeki hijyeni sağlamada önemli rol oynuyor. Zeytinyağını her gün düzenli olarak belirli miktarlarda tüketmek gerekiyor.
 
Bal
Pek çok faydası olan bal, iyileştirici özelliği ile biliniyor. Mide yaralarının hızlı iyileşmesine yardımcı olan bal, içerisinde yer alan bakteri önleyici maddeler ile birlikte bakteri oluşumunu da önlüyor.
 
Yeşil çay
Bağışıklık sistemini güçlendiren ve antibakteriyel özelliği ile bilinen yeşil çay, midede ortaya çıkan yaraların hızla iyileşmesinde ve mevcut durumun düzelmesinde önemli rol oynuyor. Her gün düzenli olarak bir veya iki bardak yeşil çay içmek ülser tedavisinde önemli.
 
Probiyotikli yoğurt
Probiyotikli yoğurtlar, bağırsaklarda ve sindirim sisteminde bulunan yararlı bakterilerin artmasına olanak tanıyor. Yararlı bakterilerle birlikte ülsere neden olan zararlı bakteriler de yok olmaya başlıyor ve sindirim sistemi daha sağlıklı oluyor.