26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

ABD Başkanı Trump: Kim, halkı için bolluk getiren bir lider olarak hatırlanacak

ABD Başkanı Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile Singapur'da gerçekleştirilen tarihi zirve sonrası basın açıklaması gerçekleştirerek, 'Kim, halkı için bolluk getiren bir lider olarak hatırlanacak. Kuzey Kore'nin nükleer silahlarından vazgeçtikten sonra başaracağı şeylerin sınırı yok. Dünyanın geri kalanı Kuzey Kore ile bağlanmak istiyor.' ifadelerini kullandı. ABD Başkanı Trump ayrıca, Güney Kore ile askeri tatbikatları durduracaklarını, gelecekte de bu ülkede bulunan ABD askerlerini çekmeyi umduğunu açıkladı.

12 Haziran 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
ABD Başkanı Trump: Kim, halkı için bolluk getiren bir lider olarak hatırlanacak

ABD Başkanı Donald Trump, konuşmasının başında Singapurlu yetkililere, Sinapur Başbakanı Lee'ye, Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, 'arkadaşım' dediği Japonya Başbakanı Şinzo Abe'ye ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'e ve spon olarak da Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'a teşekkür etti.

Kim ile görüşmemiz dürüst, doğrudan ve verimliydi.

Gerçek değişim mümkün.

Kim Jong-un'un 'çoktan önemli bir füze deneme sahasını yok etmeyi kabul ettiğini' söyleyen Trump bu ayrıntının iki liderin imzaladığı ortak deklarasyonda yer almadığını çünkü buna söz konusu belgenin oluşturulmasından sonra karar verdiklerini söyledi.

"DÜNYANIN GERİ KALANI KUZEY KORE İLE BAĞLANMAK İSTİYOR"

Savaşın korkularının yerine barışın kutsamalarını koyabiliriz" diyen Trump " Kuzey Kore'nin nükleer silahlarından vazgeçtikten sonra başaracağı şeylerin sınırı yok. Dünyanın geri kalanı Kuzey Kore ile bağlanmak istiyor." dedi.

Trump, Kim'in "halkı için yeni bir bolluk dönemini getiren bir lider olarak hatırlanacağını" söyledi.

"TATBİKATLAR DURACAK, ASKERLER ÇEKİLECEK"

ABD Başkanı Trump, Güney Kore ile askeri tatbikatları durduracaklarını, gelecekte de bu ülkede bulunan ABD askerlerini çekmeyi umduğunu açıkladı.