26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Halepli Ümran dünyaya küstü

Halep’ten vicdanları en az Aylan bebek kadar sızlatacak bir görüntü geldi. Hava saldırıları sonrası enkazdan çıkarılıp ambulansa konulan 5 yaşındaki Ümran Dakniş, küskün duruşuyla insanlığı utandırdı.

19 Ağustos 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:

Suriye’nin kuşatma altındaki Halep kentinden uzun süre hafızalardan silinmeyecek bir görüntü geldi. Önceki gün kente gerçekleşen hava saldırılarından sonra enkazdan çıkarılan ve ambulansa konulan 5 yaşındaki Ümran Dakniş’in hali, tıpkı sahile vuran Aylan Kurdi bebek gibi bütün dünyanın vicdanına hitap etmesi ve utandırması gereken cinstendi. Halep Medya Merkezi’nin yayınladığı Ümran’ın fotoğrafı internette yayıldıktan sonra özellikle Birleşmiş Milletler (BM) ve ABD ‘görevlerini yapmıyor ve Suriye’deki katliamlara sessiz kalıyorlar’ gerekçesiyle büyük tepki çekti.

 

 

 

 

TOPLAM 81 ÖLÜ 

Halep’te önceki akşam Esad rejimi tarafından büyük bir hava saldırısı düzenlendi. Saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu tam 81 kişi yaşamını yitirdi. Bombardımandan sonra arama kurtarma çalışmalarında enkaz altından çıkarılanlardan biri de 5 yaşındaki Ümran Dakniş’ti. Enkazdan çıkarılarak ambulanstaki koltuğa oturtulan çocuğun yüzündeki çaresizlik, sessizlik, şaşkınlık ve küskünlük görenleri duygulandırdı.

YAKAN MASUMİYET

Yaşadığı şoktan dolayı yüzündeki yaraların bile farkında olmayan Ümran’ın kendisini görüntüleyen kameralara bakışı uzun süre hafızalardan silinmeyecek gibi. Daha sonra yüzüne götürdüğü eline bulaşan kanı oturduğu koltuğa sürerek temizlemeye çalışan Ümran’ın masumiyeti insanlığı utandırdı. Ümran’la beraber ambulansa iki çocuğun daha konduğu öğrenildi.