27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

AfD yine saçmaladı: Türkiye'ye talimat verecekmiş

Almanya'daki yabancı ve İslam karşıtı parti AfD'nin geçmişten gelen hadsiz açıklamaları son bulmuyor. Bu kez ise partinin Thüringen Eyaleti Başkanı Höcke, öncüllerinin skandallar zincirine yeni bir halka ekleyerek, iktidara geldiklerinde Türkiye’ye talimat vermek suretiyle İslam’ı yasaklayacaklarını söyleme gafletine düştü.

star.com.tr29 Ocak 2018 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
AfD yine saçmaladı: Türkiye'ye talimat verecekmiş

Almanya’da aşırı sağcı ve İslam karşıtı parti Almanya İçin Alternatif (AfD) partisinin geçmişten bu güne yapmış olduğu ırkçı ve İslam düşmanı açıklamalar son bulmuyor. Bu kez ise ırkçı partinin Thüringen Eyaleti Başkanı Björn Höcke, partisinin geçmişten bugüne gelen geleneklerine yakışacak sözlere bir yenisini ekledi.

Irkçı ve İslam karşıtı sözleriyle tanınan Höcke, AfD’nin cumartesi günü Eisleben’de düzenlediği toplantıya katıldı. Kendisinin İslam düşmanı olmadığını ifade eden Höcke, "Fakat İslam da Avrupa’ya ait değil." diyerek tek cümle içerisinde kendisi ile çeliştiğini göstermiş oldu.

Höcke, “Şimdi iktidarda olmadığımız için bir şey yapamıyoruz ama iktidara geldiğimizde Boğaz’a (Türkiye) talimat vererek İslam’ı yasaklayacağız.” demek gibi bir hadsizliğe imza atan Höcke'nin bu cesareti nereden bulduğu konusu muallaklığını korurken, mensubu olduğu AfD partisinin eski ve yeni mensuplarının yapmış ve yapmakta olduğu açıklamalar, bu hadsizliğin bir parti politikası olduğu düşüncesini öne çıkarıyor.

Daha önce de resmi Twitter hesabından "Ülkemize neler oluyor? Neden resmi polis sitesi Arapça paylaşımda bulunur? Barbar, Müslüman erkek sürüsünden oluşan grup tecavüzcüleri yatıştırmayı mı kastediyorsunuz?" ifadelerini paylaşmış olan AfD Federal Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Storch hakkında Köln Savcılığına, yüzlerce suç duyurusunda bulunulmuştu.

 

Almanya İçin Alternatif partisinin başbakan adayı Alexander Gauland, Türk asıllı Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Aydan Özoğuz’a yönelik ırkçı hakarette bulunmuş ve bu hakaretleri, AfD partisi mensuplarınca büyük alkış toplamıştı.