24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

2018 Mayıs'ta rakip olacaklar

Fenerbahçe'de Ali Koç adaylığını açıkladı, 1 numaralı seçim senaryosu ağırlık kazandı.

26 Ekim 2016 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
2018 Mayıs'ta rakip olacaklar
Koç'un kararından Aziz Yıldırım çok memnun oldu. Beklenti istifa geriliminin artık bitmesi. Seçimin ise Yargıtay kararı çıksa bile normal takviminde, yani 2018'de yapılması yüksek olasılık. 
 
ALİ KOÇ VAZGEÇMEYECEK, AZİZ YILDIRIM DA %99 ADAYLIĞINI KOYACAK
 
F.BAHÇE'DE yıllardır beklenen gelişme yaşandı, Ali Koç ilk kongrede ve her şartta başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Cumartesi günkü Divan'da, "İsteyen kim varsa çıksın aday olsun" diyerek herkese hodri meydan çeken Aziz Yıldırım'a, 3 gün içinde yanıt gelirken ilerleyen dönemde başkanlık için ikili rakip olacak. İşte Ali Koç'un adaylığı sonrasında F.Bahçe'deki seçim şifreleri: 
 
AZİZ YILDIRIM ÇOK MEMNUN
 
- İlk önce Ali Koç'un adaylığını açıklamasını Aziz Yıldırım bekliyordu ve bu durumdan da çok memnun oldu. Zaten Divan'daki konuşmasında da özellikle çağrıda bulundu.  
 
- Yıldırım, Koç'un kararı ile istifa beklentilerini üzerinden atmış olacak ve özellikle camia üzerindeki gerilimin kalkacak olması nedeniyle bu karara çok pozitif bakıyor. 
 
GİZLİ GİZLİ HAZIRLIK OLUR 
 
- Aziz Yıldırım cephesinde beklenti, Ali Koç isminin gündeme gelmesiyle camiada yeniden enerjik bir ortamın oluşacak olması ve taraftarın tribünlere geri dönmesi.   
 
- Yine Ali Koç'un, "Kongre çığırtkanlığı yapmayacağız" sözleri, Aziz Yıldırım ve ekibinin sempatisini kazandı. 
 
- Peki cicim ayları sonrasında neler olacak? Burada 2 konu var. 1- Kongre ne zaman olur? 2- İlk kongrede Ali Koç vazgeçmeyeceğine göre Aziz Yıldırım başkanlığa aday olur mu, yoksa koltuğu Ali Koç'a bırakır mı?
 
YARGITAY'A RAĞMEN DEVAM
 
- Bilindiği gibi 2018 Mayıs'ta mevcut yönetimin 3 yıllık süresi dolacak. Ancak Aziz Yıldırım, "Yargıtay lehte karar versin, o gün bırakacağım" dedi ve bu sözünün de geçerli olduğunu yineledi. Kongrenin Yargıtay kararından sonra yapılması beklentisi yüksek. Hatta karanın en iyimser ihtimalle sezon bitmeden çıkması gündemde. Ancak kararın 2018 Mayıs'a kadar uzaması ihtimal dahilinde. Hatta Aziz Yıldırım'ın Yargıtay'a rağmen bırakmayı düşünmediği ve seçime dek süre isteyeceği belirtiliyor.  
 
BAŞKAN SİNYALİ VERMİŞTİ
 
- En erken Mayıs 2018'de gözüken seçimde kimler aday olur? Aziz Yıldırım'a muhalefet eden kişilerin tek adayı Ali Koç. Bu nedenle Ali Koç dışında tek olasılık Aziz Yıldırım'ın tekrar aday olması. Aziz Yıldırım'ın bu konudaki kararı ise seçim günü sabahına kadar gizemini koruyacak gibi gözüküyor. Ancak Yıldırım'ın "Seçimle geldim seçimle giderim" sözlerini yeniden adaylığın belgesi diyenler çok. Hatta üyelerle çalışmaya başladığı iddia edilen Aziz Yıldırım'ın adaylığına yüzde 99 gözüyle bakılıyor. 
 
ŞAMPİYON YILDIRIM ADAY 
 
- Camiadaki son soru ise şu: Aziz Yıldırım ve Ali Koç rakip olursa, ki öyle gözüküyor, kim kazanır? 15 bine yakın oy hakkı olan üyenin tercihi kim olur? Bu konuda yüzde 51 Aziz Yıldırım'ı favori gören çok, Ali Koç'un kolay lokma olmadığı da aşikar. Özetle F.Bahçe'de önümüzdeki 1.5 yıl seçim zor gözüküyor ancak süreç seçim hazırlığı ile geçecek. Ve bu sezonki şampiyonluk Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan olmasının anahtarı gibi.
 
KOÇ İÇİN 40 BİN
 
Ali Koç'un adaylığı tribünleri de harekete geçirdi, organize olan taraftarlar Karabük maçında tribünleri dolduracak. 
 
BAŞKAN adayı Ali Koç'un "Tribünleri boş bırakmayın" çağrısı sarı-lacivertli taraftarlar arasında büyük etki yarattı. Özellikle sosyal medya siteleri ve F.Bahçe taraftarlarının buluşma noktaları olan sarı-lacivertli forumlarda bu çağrı geniş yer buldu. Koç'un çağrısının ardından bu hafta Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak olan Karabükspor maçında tribünleri doldurmak için örgütlenmeye başlayan sarı-lacivertli taraftarlar, başkan Aziz Yıldırım'a olan tepkilerine rağmen Ali Koç'un çağrısına kulak verdiklerini göstermek için bu yönde sosyal medya kampanyaları da başlattı. "alikocicin" hashtagi oluşturacak olan sarı-lacivertli taraftarların Karabükspor maçında 40 bini bulması bekleniyor. AKŞAM