25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

A Milli Takım kadrosu açıklandı! Arda Turan yok

A Milli Takım kadrosu, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim tarafından açıklandı. Ukrayna ve İzlanda oynayacağı maçın kadrosuna Fatih Terim; Arda Turan, Selçuk İnan, Caner Erkin ve Gökhan Gönül’ü dahil etmedi.

30 Eylül 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
A Milli Takım kadrosu açıklandı! Arda Turan yok

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takım'ın Ukrayna ve İzlanda ile oynayacağı maçların aday kadrosunu açıkladı. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, A Milli Takım'ın 2018 Dünya Kupası Elemeleri I Grubu'nda 6 Ekim'de Ukrayna ve 9 Ekim'de İzlanda ile oynayacağı maçların aday kadrosunu açıkladı.Fatih Terim'in belirlediği Ay-Yıldızlılar'ın kadrosunda Arda Turan, Gökhan Gönül, Caner Erkin, Burak Yılmaz ve Selçuk İnan kadroda yer almadı.

A Milli Takım'ın Ukrayna ve İzlanda maçları kadrosu şöyle

KALECİLER: Volkan Babacan (Başakşehir), Onur Kıvrak (Trabzonspor), Harun Tekin (Bursaspor)

SAVUNMA: Şener Özbayraklı (Fenerbahçe), Kaan Ayhan (Düsseldorf), Ahmet Çalık (Gençlerbirliği), Çağlar Söyüncü (Freiburg), Hakan Balta (Galatasaray), Ömer Toprak (Leverkusen), Hasan Ali Kaldırım (Fenerbahçe), İsmail Köybaşı (Fenerbahçe)

ORTA SAHA: Emre Mor (Dortmund), Volkan Şen (Fenerbahçe), Hakan Çalhanoğlu (Leverkusen), Mehmet Topal (Fenerbahçe), Ozan Tufan (Fenerbahçe), Okay Yokuşlu (Trabzonspor), Tolga Ciğerci (Galatasaray), Yasin Öztekin (Galatasaray), Olcay Şahan (Beşiktaş)

FORVET: Mevlüt Erdinç (Metz), Yunus Mallı (Mainz), Enes Ünal (Twente), Cenk Tosun (Beşiktaş)

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in Ukrayna ve İzlanda maçlarının aday kadrosuna çağırmadığı Arda Turan, paylaşılan kadroyu beğendi.TFF’nin resmi hesabı olan “Milli Takımlar” aday kadroyu tüm sosyal medyadan paylaştı. Kadroya alınmayan Arda Turan da Instagram’dan paylaşılan kadroyu beğendi.
 

Fransa'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası sırasında A Milli Takım kampında teknik direktör Fatih Terim ve kaptan Arda Turan arasında yaşanan gerginlik zamanla krize dönüşmüş ve bugünlere gelinmişti. Deneyimli hoca, bu beş futbolcu ile birlikte Hakan Balta'yı da Hırvatistan ile deplasmanda oynanan grubun ilk karşılaşmasına da çağırmamıştı. Uzun süredir milli takıma davet edilmeyen savunma oyuncusu Ömer Toprak ise uzun süre sonra kadroda kendisine yer buldu.

Hatırlanacağı üzere Ömer Toprak, Gökhan Töre ve Hakan Çalhanoğlu arasında milli takım kampında silah çekmeye varan bir gerilim yaşanmış ve Ömer Toprak, "Gökhan olduğu sürece milli takımda yer almayacağım" diyerek rest çekmişti. Ömer'in, Gökhan Töre'nin West Ham United forması ile İngiltere kariyerinin parlak geçmediği şu günlerde milli takıma alınması dikkat çekti.