25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Arda Turan’dan gol ve asist: Sporting Gijon 0-5 Barcelona

Barcelona, La Liga’nın mütevazi ekiplerinden Sporting Gijon’u 5-0 mağlup ederken Arda Turan, bir asist ve bir gol ile oynadı. Lionel Messi’nin yokluğunda üçlü hücum hattında yer alan Arda Turan, sergilediği başarılı futbolla da adından söz ettirdi. Sporting Gijon 0-5 Barcelona maçı özeti haberimizde.

24 Eylül 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Arda Turan’dan gol ve asist: Sporting Gijon 0-5 Barcelona

İspanya La Liga'nın 6. haftasında Barcelona, deplasmanda Gijon ile karşı karşıya geldi. Estadio El Molinon'da oynanan mücadeleyi Barcelona 5-0'lık skorla kazandı. Barceona'ya galibiyeti getiren goller, 29. dakikada Suarez, 32. dakikada Rafinha, 81. ve 88. dakikalarda Neymar ile 85. dakikada milli yıldızımız Arda Turan'dan geldi. Gijon'da Alberto Lora, 74. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. Messi'nin sakatlığının ardından ilk 11'de şans bulan Arda Turan ayrıca, ilk golde Suarez'e asisti yapan da isim oldu.

Bu sezon toplam 8 maçta 560 dakika süre alan Arda, 4 gol ve 4 asistlik bir performansa ulaşmış oldu.

Bu skorun ardından Barcelona 13 puana yükselirken, Gijon ise 3. mağlubiyetini aldı ve 7 puanda kaldı.

İspanya Ligi'nde Barcelona, Atletico Madrid ile 1-1 berabere kalırken,Lionel Messi sakatlandı. 59. dakikada yerini Arda Turan'a bırakan Arjantinli yıldızın en az 3 hafta forma giyemeyeceği bildirildi.
 
Böylece milli futbolcumuz Arda'ya Katalan ekibinde ilk 11'de forma giyme şansı doğdu. Neymar'ın dönüşünün ardından yedek kulübesine çekilen 29 yaşındaki Türk oyuncu, bu kez Messi'nin boşluğunu dolduracak.
 
Arda Turan,Barcelona'nın SportingGijon ve Celta Vigo ile art arda deplasmanda oynayacağı ligmaçlarında görev alacak. Tecrübeli oyuncu ayrıca gelecek hafta Katalan ekibinin Şampiyonlar Ligi'nde gelecek çarşamba günkü B.Mönchengldabach deplasmanında da ilk 11'de forma giyecek. Arda bu sezonBarcelona'da 7 resmimaçta 3 gol atıp, 3 de asist yaptı. Messi'nin, 15 Ekim'de Deportivo maçına yetişmesi bekleniyor.