26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Aziz Yıldırım: Şenol Güneş tiyatro oynamıştır. Fenerbahçe hükmen galip sayılmalıdır

Aziz Yıldırım ve Şekip Mosturoğlu, Beşiktaş derbisinde yaşanan olaylarla ilgili basın toplantısı düzenledi.

24 Nisan 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:

Olaylı derbiyle ilgili yayınlanan görüntülerin ardından söz alan Şekip Mosturoğlu şu ifadeleri kullandı:

"Olay tamamen Tolga Zengin'in bir taraftarla göz göze temas etmesiyle başlıyor. Oğuzhan Özyakup, Tolga'yı bu hareketi başlatması için teşvik ediyor. O taraftarla Tolga arasında bir kavga başlıyor ve olaylar yaşanıyor.

Bu kadar açık bir görüntüye rağmen bir kısım medya hala olayı bambaşka şekilde sunmaya çalışıyor.

Beşiktaşlı futbolcular ve Şenol Güneş maç tatil edilmeden sahayı terk etmiştir. Gökhan Gönül bu durumu anlayarak futbolcuları uyarmıştır. Otto Baric olayı emsal alınırsa Beşiktaş sahayı terk ettiği için 3-0 hükmen galip sayılmalıyız.

Görüntü çok açık. Mete Kalkavan, Beşiktaşlı oyuncuları ve Şenol Güneş'i sahaya davet ediyor. Fakat sonra şöyle bir şey oluyor. Mete Kalkavan sahadan çekilme olayını görmezden gelip maçı tatil ediyor.

Mete Kalkavan müsabakayı 57. dakikada tatil ediyor. Ama o dakikada müsabaka güvenliğinin maçın devam etmesi için elverişli olduğunu kabul ediyor ancak raporuna tatil sebebini "rakip takımın teknik direktörüne isabet eden yabancı madde" olarak gösteriyor ama sahada bunun tersini yapıyor. Peki Mete Kalkavan bunu nereden tespit ediyor? Raporda şunu yazıyorlar:

“Vahap Şimşek'ten Şenol Güneş'in başına 5 dikiş atıldığını öğrendik"

Vahap Şimşek ise raporunda Şenol Güneş'in kafasına 5 dikiş atıldığını da, ambulansla ayrıldığını da, bunu Mete Kalkavan'a bildirdiğini de rapor etmemiş.

Vahap Şimşek ile Mete Kalkavan'ın raporları arasında çelişki var. Bu durumda TFF talimatları gereği Vahap Şimşek'in raporu geçerli sayılır. Mete Kalkavan'ın raporu talimatlara göre geçersizdir.

Şenol Güneş'in kafasına dikiş atıldığı temsilci raporunda yer almıyor.

Mete Kalkavan'ın müsabakayı tatil etmesi hukuka uygun değildir.

Mete Kalkavan müsabakayı tatil etmişse, TFF'nin tatil prosedürüne aykırı bir işlem yapmıştır. Emsal kararlar esas alınırsa, maç kaldığı yerden tekrarlanmalıdır.

Sayın Şenol Güneş, kamuoyunu kandırabileceğini zannediyor ama bizi kandırması zor. Kamuoyuna gösterilen bu derin filozofik yönü dışında, Şenol Güneş'in gerçek yüzünü ortaya koymak istiyorum.

Şenol Güneş, paraya biraz farklı değer veriyor. TFF'nin Şenol Güneş'in sözleşmesini feshetmesi sonrası Güneş, alacakları için dava açtı. Paraya değer vermeyen, TFF'de hakkını bırakan hocam, 48 aylık maaş farkını talep etti. Tahkim Kurulu da bunu reddetti.

Noterden 3 defa evrak değiştirdiğimi söylüyor. Benim nasıl bir gücüm varmış açıklasın. Eğer açıklarsa ona göre hukuki haklarımı kullanacağım.

Şenol Güneş, 4 yıl boyunca Digitürk'ten 2000 ile 2004 arası özel kurdan parasını aldı. 4 yıllık yani 48 aylık maaş farkını talep etti kur artınca. Tahkim Kurulu bu talepleri reddetti. Şenol Hoca bunları benim yaptığımı sanıyor ama başkan Türker Aslan'dı.

Ve Şenol Güneş biz cezaevindeyken bunu insanlara sanki benim suçummuş gibi anlattı. O zannetti ki bu esaret bitmeyecek.

15 yıl olmuş hocam. Kesinleşmiş Tahkim Kurulu kararıyla bu parayı hak etmediğin kesinleşmiş. İnsanların gözüne baka baka bizleri zan altında bırakmanın ne faydası var. Toplumda çizdiğin derin filozofluğa ne kadar yakışıyor?"

Yönetim kurulu raporlara göre karar verecek. Raporlara göre Mete Kalkavan'ın belirttiği husus, temsilcinin raporunda belirtilmemiş. Bu kadar net.

Buradan alınacak her türlü cezadan Tolga Zengin de sorumludur. Tolga Zengin bundan sonra bu stada geldiğinde bu tip hareketler yapamayacağını görecek.

Beşiktaş'ın derbiye çıkmama kararı alacağını sanmıyorum. TFF'nin kararını etkilemek için ortaya atılıyor bunlar.

Kötü örneklerin hepsinde Fenerbahçe üzerinden emsal yaratılması ve en ağır cezaların uygulanması artık Fenerbahçe'nin tahammül edebileceği bir şey değildir. Bıçak kemiğe dayanmıştır."

Şekip Mosturoğlu’nun ardından söz alan Aziz Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

1995-96 yılıydı. Trabzon'da Otto Baric'in sırtına taş geldi ve o da yere düştü. Sonra Fenerbahçe takımı sahadan ayrıldı. O gün Fenerbahçe hükmen mağlup sayıldı, 1 yıl ceza aldı. Cezamızı çektik.

Otto Baric'e o gün Türk medyası her türlü hakareti, her türlü suçlamayı yaptı. Şenol Güneş, televizyonlarda 'Yandım Allah' gibisinden, herkesi suçlayacak açıklamalar yaptı.

Perşembe günü burada, Sayın Şenol Güneş tiyatro oynamıştır.

Ondan beklenen filozofça konuşan eğitimci bir insanın o maçın oynanması için gerekli davranışı göstermesini ister ve beklerdik. Sonra da istediği gibi konuşabilirdi ve haklı olurdu.

Beşiktaş, Fenerbahçe'yi ikinci devre provoke etmeye çalıştı. Bunu herkes gördü. Tolga Trabzonlu, Şenol Güneş Trabzonlu, Mustafa Pektemek Trabzonlu. Trabzonluların 1995-96 ve 2010-11 yılındaki acılarını Fenerbahçe'den çıkarmaya çalışıyorlar.

Şenol Güneş Bursa'dan bağırıyor 'Bursa'da hava temiz' şimdi Beşiktaş'ı çalıştırıyor. Şenol Güneş değer verdiğimiz bir insan. Başarıları var saygı gösteriyoruz ama o Fenerbahçe camiasına saygı göstermiyor.

Küfre karşı en çok mücadele eden Aziz Yıldırım ve yönetici arkadaşlarıdır. Yapılacak her türlü küfre ve şiddete karşı olduğumuzu her zaman söyledim. Olayları tasvip etmiyoruz. Bu olaylarda kumpas vardır.

Son zamanlarda PassoLig'den çok miktarda PassoLig alınmıştır bizim maçlara girmek için. Son Beşiktaş 5 maçında 300 tane yeni biletin olduğunu ve Fenerbahçe kombine bileti olanların rakip takım taraftarına verildiği tespit edildiğini gördük.

Şenol Güneş ve bazı insanlar Trabzonspor'la aramızı bozmak için her şeyi yapıyorlar. Beşiktaş'ın başındayken bizim stadımıza bordo takım elbise, kravat vs giyip seyirciyi tahrik etmektedir.

Şenol Güneş, hakeme küfür eder bir şey denmez, oyuncunun gırtlağını sıkar bir şey denmez, filozof gibi davranır sonra 'Ben yapmadım' der, herkes bunu normal karşılar. Konu Fenerbahçe olduğunda 'milat' kelimesi her seferinde geçeri.

Trabzon'da otobüs kurşunlandı. Soruşturma devam ediyor. Faili bize göre belli! 40 kişi öldürülmek için kurşunlanmıştır o otobüs. Bugüne kadar aydınlanması için Türk kamuoyu ne yapmıştır? Biz yalnız uğraşıyoruz.

Beşiktaş maçı oynanırken, devre arasında Hasan Çetinkaya'yı aradım. 'Git hakemle konuş, hakem bütün kredilerini tüketti. Yapacağı tek şey maçı tatil etmek. Kendisine söyle dirayetli olsun' dedim. Çetinkaya bunu iletti.

Hakem de 'Birinin kafasına bir şey gelirse maçı tatil ederim' dedi. Başka statlarda atılmıyor mu? Orada tedbir alıp polis çağırıyorsunuz, çözülüyor. Fenerbahçe olunca milat olsun. Neden ben bu haberi gönderdiğim halde, emniyete 'Kenarda durun' demiyorsun?

Maç bazı görüşmelerin ardından tatil edildi. Bütün hakemlerin kendi aralarında yaptığı konuşmalar dinlensin. Maçın tatil edilmesi Beşiktaşlı oyuncuların içeri girmesinden sonra gelişti. Otto Bariç'in hadisesinde Fenerbahçe'nin çektiği cezayı Beşiktaş da çekmeli.

Kural ne diyor? Sahayı terk eden hükmen mağlup olur. Mesele bitmiştir. Biz kimseyi tehdit etmiyoruz. Her şeye saygılıyız ama TFF'nin de kurullarının da herkesin bize saygı göstermek için doğru kararı vermesini bekliyoruz.

Kumpas devam ediyor. FETÖ örgütü her statta ya da her mahalde yeni bir kumpas yapabilir. Hepimizin dikkatli olması lazım.

Şenol Güneş'e atılan şey koltuk değil, peruktur. Olayı çarpıtmak yanlıştır.

Tolga Zengin'in annesi vefat ettiğinde bu tribünler onun için tezahürat yaptı, unutmasın. Fenerbahçe tribünleri ona "Allah rahmet eylesin" dedi. Herkes dua etmeli ve şükretmeli, o stattaki bütün seyirciler aşağıya inmedi. O tahrikle daha vahim olaylar olabilirdi.

Beşiktaş maçın kalan dakikasından itibaren oynanması gerektiğini düşünüyor. Ben de kurallar gereği hükmen mağlubiyet diyorum. Maçın Fenerbahçe lehine tescil edilmesi lazım.

Fikret Orman'la konuşacak ne var? Her şey ortada. Kurallar ortada. Kurallara uymuyoruz. 1,5 senedir konuşuyor muyum? Daha geçen hafta Göztepe ile maçları var 'Demba Ba'yı seneye alacağız' dedi. Yok mu Türkiye'de savcılar? 6222'de öyle diyor. Ne konuşacağız ya?

O gece geçmiş olsun dileklerimizi ilettik. Hastaneye geçmiş olsuna gidecektik, dediler ki 'Gitmeyelim, taraftarlar var. Olay başka boyutlara gider' o yüzden gitmedik. Mehmet Topal'ın kafasına bir şey geldiğinde onlar geçmiş olsun dedi mi? Her şeyi bizden bekliyorlar.

23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tekrar kutluyor. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına şükranlarımı sunuyorum. Hepinize teşekkür ediyorum. Saygılarımızı sunuyoruz kulüp adına.”