11 Mayıs 2024 Cumartesi / 4 Zilkade 1445

Ballon d’Or nedir

Ballon d'Or nedir, 2017 FİFA Ballon d'Or ödülü kim kazandı 2017 FİFA Ballon d'Or ödülü Ronaldo’ya mı, Messi’ ye mi sorularının yanıtlarını futbol severler merakla araştırıyor.Ballon d’Or beIN Sports kanalında yayınlandı. Milyonların gözü bu sorulara takılmıştı. Tarihi gün olan 7 Aralık Perşembe günü 21.05’te ödül sahiplerine kavuştu. Ballon d'Or ödül adayları şimdiden İngiliz ve İspanyol medyasında konuşulmaya başlandı.

8 Aralık 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Ballon d’Or nedir

Ballon d'Or ('Altın Top'un Fransızcası) bir önceki yıl futbolda en iyi performansı göstermiş oyunculara verilen bir ödüldür. Fransız futbol dergisi France Football tarafından ilk olarak 1956 yılından itibaren dağıtılmaya başlandı. 1995 yılına dek, sadece Avrupa doğumlu oyuncularla sınırlı kaldıktan sonra, Avrupa kulüplerinde oynayan tüm futbolcuları kapsayacak şekilde genişletildi.  

 

BALLON D'OR ÖDÜL TÖRENİ SAAT KAÇTA VE HANGİ KANALDA?
 
Yılın furbolcusu bu akşam saat 21.05'te seçilecek. Ödül törenini beinsports üzerinden canlı izlenecek.

 

 

BALLON D'OR NEDİR?

Ballon d'Or ('Altın Top'un Fransızcası) bir önceki yıl futbolda en iyi performansı göstermiş oyunculara verilen bir ödül.

Fransız futbol dergisi France Football tarafından ilk olarak 1956 yılından itibaren dağıtılmaya başlandı. 1995 yılına dek, sadece Avrupa doğumlu oyuncularla sınırlı kaldıktan sonra, Avrupa kulüplerinde oynayan tüm futbolcuları kapsayacak şekilde genişletildi. 2007 yılında ise dünyaki her ligde forma giyen oyuncuları kapsar hale getirildi.

Ballon d'Or ile FIFA Dünyada Yılın Oyuncusu, birbirinden farklı ödüller fakat 2010 yılında iki kurum bir araya gelerek bu ödülü tek elde toplamışlardı. 2016 yılında ayrıldılar ve ortaya iki farklı ödül çıktı.