26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Advocaat: Stada taraftar gelmeyince iyi sonuçlar alamıyoruz

Krasnodar maçı öncesi basın toplantısı düzenleyen Dick Advocaat 'Bursa deplasmanına gittik stat tıklım tıklım doluydu, kendi sahamıza geldik 10-12 bin taraftara oynadığımızı gördük' dedi.

Skorer21 Şubat 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Advocaat: Stada taraftar gelmeyince iyi sonuçlar alamıyoruz
Basın toplantısında ilk sözü alan Fenerbahçe'nin savunmacısı Skrtel, "Yarın hem kulüp anlamında hem takım anlamında bizim için çok önemli maça çıkacağız. İyi bir skor alabilmek ve bir sonraki turda olabilmek için elimizden geleni yapacağız. Son karşılaşmada aldığımız skor, göstermiş olduğumuz performans bize katkı sağlamadı. Takım içindeki oyuncular kulüp için sahaya her şeylerini yansıtmaya hazırlar.
 
'Kalitemizi göstermek için elimizde bir şans var'
 
Sonuçta bunu değiştirebilecek olan bizleriz. Kalitemizi göstermek için elimizde bir şans var. Galibiyet alıp adımızı bir sonraki tura yazdıracağız. Hocamız Advocaat'la ilgili dedikodular bizi etkilemiyor. Biz saha içinde en iyi oyunumuzu yansıtmak istiyoruz. "
 
"Rus Ligi mi daha zor, Türkiye Ligi mi" sorusuna Skrtel, "10 yıl önce Rusya'da forma giydim. Çok şeyler değişmiştir. Türkiye Ligi çok güçlü ve zor bir lig. Rusya da kolay değildi. Bence Türkiye Ligi, Rusya Ligi'nden daha zor bir lig" cevabını verdi.
 
"Hücuma yönelik bir dizilişle oynuyoruz"
 
Daha sonra soruları yanıtlayan Dick Advocaat, "Biz aslında hücuma yönelik bir dizilişle oynuyoruz. 3 forvetle sahaya çıkıyoruz, daha fazlasını yapamayız. Pazar günü 3 iyi oyuncumuz cezalıydı. 3 iyi oyuncumuz takımda yoksa bu durum bizi iyi hale getirmiyor. Maçı tekrar izlerseniz, oyuncularım çok çok çalıştılar, gayret gösterdiler. Umarım yarın yeni bir başlangıç yaparız" şeklinde konuştu. 
 
"Van Persie fit durumda"
 
"Van Persie'nin oynama ihtimali nedir?" şeklindeki soruya Advocaat, "Yarın bizimle olacak. Kadroda yer alacak. Fit olduğu zaman fark yaratabilecek oyuncu ve şu anda fit durumda" yanıtı verdi.
 
Tecrübeli hoca şöyle devam etti: "Hem İsmail hem Van der Wiel pazar günü işlerini en iyi şekilde yaptılar. Roman Neustadter kadromuzun önemli bir oyuncusu. Hala Rus Milli Takımı'nda forma giyiyor. Buradaki sorun önünde iki tane harika stoper var. Tamamen bundan kaynaklanıyor oynamaması. Roman defansif orta saha pozisyonunda da oynayabilecek bir oyuncu. Ama bu bölgede de oyuncularımız var."