26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Beşiktaş-Dinamo Kiev maçı ne zaman hangi kanalda?

Beşiktaş Dinamo Kiev maçı ile birlikte UEFA Şampiyonlar Ligi B grubu ikinci hafta maçı oynanacak. Vodafone Arena’da, Ukrayna temsilcisini ağırlayacak olan temsilcimiz 3 puan hedefi ile sahaya çıkacak. Peki Beşiktaş Dinamo Kiev maçı ne zaman, hangi kanalda?

27 Eylül 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Beşiktaş-Dinamo Kiev maçı ne zaman hangi kanalda?

Beşikta Dinamı Kiev UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ikinci hafta maçlarında karşı karşıya gelecek. Beşiktaş bu önemli maça kesin galibiyet parolasıyla hazırlanırken Ukrayna temsilcisi de puan veya puanlarla ayrılmayı hedefliyor. Ligin başından beri yakaladığı istikrar ve sergilediği futbolla adından söz ettiren temsilcimiz Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi B Grubu ilk maçında zorlu Benfica deplasmanından 1 puan çıkarmasını bilmişti. Peki Beşiktaş Dinamo Kiev maçı ne zaman, hangi kanalda?

Grubun ilk maçında deplasmanda Benfica ile 1-1 berabere kalan Siyah Beyazlılar, Dinamo Kiev'i yenerek puanını 4'e çıkarmak amacında. Temsilcimiz Beşiktaş, B Grubu'ndaki 2. mücadelesinde, Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımını ağırlayacak. Beşiktaş-Dinamo Kiev maçı 28 Eylül Çarşamba günü saat 21.45'te başlayacak. Vodafone Arena'da Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Zwayer'in yöneteceği maç Tivibu Spor kanalından canlı olarak yayınlanacak.

KADRO YENİDEN DEĞİŞECEK

Sezon başından bu yana gerek lig, gerekse Avrupa maçlarında sürekli rotasyon yapan ve her maça farklı kadrolarla çıkan teknik direktör Şenol Güneş Dinamo Kiev karşısına da farklı bir kadro ile çıkacak.

Kalede Fabricio ile maça başlaması beklenen Güneş, Galatasaray maçını ağrılarla tamamlayan Gökhan Gönül'ün yerine Andreas Beck'i koyacak. Tecrübeli hoca, stoper ikilisini bozmayacak ve Marcelo ile Tosic'e görev verecek. Sol bekte Caner ile maça başlayacak olan Güneş'in defansın önünde oynatacağı isimler ise Atiba ve Gökhan İnler.

Hücum hattında da değişikliklere gitmeyi planlayan Şenol Güneş'in sol ayak bileğinde ödem tespit edilen Oğuzhan Özyakup'un yerine Talisca'yı, forvette de Cenk Tosun'un yerine Aboubakar'ı tercih etmesi yüksek ihtimal olarak görülüyor.

Dinamo Kiev karşısında sağ ve sol kanatta oynayacak olan isimlerin ise Quaresma ve Adriano olması bekleniyor.

AVRUPA'DA 186. ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE 31. MAÇ

Beşiktaş, Dinamo Kiev maçı ile beraber Avrupa Kupalarındaki 186. maçına çıkacak.

1958 yılında Real Madrid maçı ile başlayan Avrupa kupaları serüveninde bu güne kadar 185 maça çıkan Siyah Beyazlılar, bu karşılaşmalarda 68 galibiyet alıp 79 kez de mağlup olurken, 38 karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı. Rakip ağlara 232 gol bırakan Siyah Beyazlıların kalesinde gördüğü gol sayısı ise 262.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 5 kez katılan ve henüz gruplardan çıkma başarısı gösteremeyen Siyah Beyazlıların bu arenada 31 maçta 8 galibiyet 4 beraberlik ve 19 mağlubiyeti bulunuyor. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde 23 gol atarken 57 golü de kalesinde gördü.

GALİBİYETLERİN BÜYÜK BÖLÜMÜ SAHASINDA ALDI

Siyah-beyazlı takım, Avrupanın en büyük futbol organizasyondaki galibiyetlerin büyük bölümünü sahasında aldı.

Rakiplerini 15 kez konuk eden Beşiktaş, sahasında 6 galibiyet elde etti. Taraftarları önündeki bir karşılaşmayı beraberlikle tamamlayan siyah-beyazlılar, 8 maçta rakiplerine mağlup oldu.

SON İÇ İÇ SAHA MAÇINDAN MAĞLUP AYRILDI

Beşiktaş, Şampiyonlar Liginde sahasında yaptığı son 3 maçı mağlubiyetle tamamladı.

Ligde bu sezonki ilk iç saha mücadelesini Dinamo Kiev ile yapacak siyah-beyazlı ekip, 2009-2010daki organizasyonda evinde başarısız performans sergiledi. CSKA Moskova, Manchester United ve Wolfsburg ile aynı grupta yer alan Beşiktaş, Dolmabahçede bu ekiplerle yaptığı 3 maçı da yitirdi.

BEŞİKTAŞ'TA HEDEF, AVRUPA'DA ADINDAN SÖZ ETTİRMEK

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Sözcüsü Metin Albayrak, hedeflerinin Beşiktaşı Avrupada 10 kulüp arasına sokmak olduğunu söyledi.

Albayrak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, siyah-beyazlı kulübün tarihinin Vodafone Arena ile değişeceğini belirterek, "Avrupa yolunda bir Beşiktaş yapmak istiyoruz. Hedefimiz Türkiyede sürekli şampiyon olan Avrupada da 10 takım içinde yer alan bir Beşiktaş oluşturmak. Bunun gerçekleşmesi ve yıldız futbolcuları getirmek için gelir olması lazım. Bizim gelirlerimiz içinde en önemlisi stadyum geliri. İnönü Stadı hepimiz için çok değerliydi ancak orayla Vodafone Arenanın farkı geceyle gündüz gibi." diye konuştu.

"DİNAMO KİEV'İ YENMEK VE GRUPTAN ÇIKMAK İSTİYORUZ"

UEFA Şampiyonlar Liginde 28 Eylül Çarşamba günü Dinamo Kievi ağırlayacak olan Beşiktaş'ın, Vodafone Arena'daki ilk Şampiyonlar Ligi maçını kazanmak istediğini belirten Albayrak, "Kolay gibi gözüken ancak denk kuvvetlerin olduğu bir gruptayız. Herkesin çıkma şansı da var, çıkamama ihtimali de var. Benfica deplasmanında aldığımız 1 puan çok önemliydi. Amacımız gruptan çıkmak. O yüzden iç saha maçlarını kazanmamız gerekiyor. Dinamo Kiev ilk maçını kaybettiği için bize karşı puan almak isteyecek. İyi bir ekibimiz var. Oyuncularımıza ve teknik direktörümüze güveniyoruz." ifadelerini kullandı.