27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Cihat Arslan: Ahmet Çalık Galatasaray'ın stoperi değil

Süper Lig'in tecrübeli teknik adamlarından Cihat Arslan, genç stoper Ahmet Çalık için 'Galatasaray'ın stoperi değil' açıklamasında bulundu.

28 Temmuz 2017 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Cihat Arslan: Ahmet Çalık Galatasaray'ın stoperi değil

Gündeme dair özel açıklamalarda  bulunan Cihat Arslan'ın röportajından şunlara değindi...

'Tudor'un bazı problemleri var'

"Tudor başarısız olmuş, o toplantının böyle geçeceği belliydi. Böyle bir turu geçemezseniz bu tip soruların gelmesi kaçınılmaz bir durum. Benim üzüldüğüm nokta hoca bunu erken bir maçmış gibi söylemesi. Maçın tarihi belli, hazır bir takım çıkarmanız gerek. Galatasaray’ın Avrupa cezası bitiyor ve ilk maçında eleniyor. Bu yadırganacak bir durum. Ben Tudor’un Karabükte’ki duruşunu beğeniyordum ancak Galatasaray ile ilgili bazı problemleri var"

'Ahmet Çalık Galatasaray'ın stoperi değil'

"Semih kardeşimiz(Kaya)takımdan ayrıldı. O bölgeye Maicon transfer edildi ancak yanındaki Ahmet Çalık, Galatasaray’ın stoperi değil. Serdar Aziz eşleşmesi diyorduk o da oynamadı. Sneijder yok Bruma yok, kimle kaleye gideceksin? Belki Tudor’un hocalığı vardır ama takım mühendisliği daha farklı"

'Geçen sezon Tankut takımı kurdu, Tudor çalıştırdı'

"Feridun Tankut çok değerli bir başkan. Muhtemelen Karabükspor takımını Feridun Başkan kurdu, Tudor çalıştırdı. İşin takım kurma boyutunu ve yıldızları idare edebilmeyi Tudor yapamıyor. Sneijder bugün gelse takımda fark yaratır ve taraftarlar karşılamaya gelirdi. Hagi’nin hocalığa ilk başladığı dönemi andırıyor., yıldızlarla anlaşamayan bir anlayış. Türkiye’de ilk 3-4 arasında olursunuz ancak Temmuz’da elenen bir Galatasaray hatırlamıyorum. Bu büyük bir yıkım"

'Lucescu'ya Östersunds maçı öncesi teklif yapıldı'

"Ben Lucescu’nun bu dönemde Galatasaray’a geleceğini sanmıyorum. Kendi takımını kursaydı gelebilirdi. Bizim duyduğumuz, Lucescu’ya teklif yapıldı ancak kabul görmedi. Hatta bu maçtan önce(Östersund) yapılan bir teklifti"

'Kulüp profesyonellere emanet edilmeli'

"Taraftarın yönetimden arzu ettiği ve beklediği şeyler var. Başkan Tudor’un arkasında durdu ve hatta Sneijder’ı bile gönderdi. Bu bir teknik direktör için çok önemli, başarısızlık sadece Dursun Başkan’ın değil. Bir şeyler yapmaya çalışıyor ancak istikrarı yakalayamadı. Kulübü profesyonellere emanet etmeli, dünya bunu yapıyor"

'Burak gelirse, Rodallega gider'

"Burak Yılmaz da gelmek istiyorsa yüzde yüz Trabzonspor’un alması gereken bir forvet. Çok başarılı olabilir. Yerli oyuncu statüsünde büyük bir kazanım. Ersun Hoca Rodallega’ya hep 2.forvet olarak baktı. Burak Yılmaz gelirse, Rodallega'nın  2. adam olma durumunu kabul edeceğini sanmıyorum. Katar, Arabistan  ya da Çin’e gider. Burak gelirse arada rekabet olacağını sanmıyorum"