26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Cumhur başkanı Recep Tayyip Erdoğan: Ankara'ya 35-40 bin kişilik bir stat yapacağız

Uluslararası Futbol Zirvesinde konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara 19 Mayıs Stadı'nı yıkıp yerine 35-40 bin kişilik yeni bir stat yapma müjdesini verdi.

20 Mart 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Cumhur başkanı Recep Tayyip Erdoğan: Ankara'ya 35-40 bin kişilik bir stat yapacağız

Uluslararası Futbol Zirvesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleşti.

Burada konuşma yapan Erdoğan, Ankaralı futbol severlerin beklediği haberi duyurarak, "Ankara 19 Mayıs Stadı'nı yıkıyoruz. Yerine 35-40 bin kişilik bir stat yapacağız. Projesi hazır." dedi.

Erdoğan'ın diğer açıklamalarından satırbaşları ise şöyle;

Zirvede sözü alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Futbol, dünyanın her yerinde itip kalkılan kenarmahalle çocuklarının kurtuluş umududur. Çocukluğumuzun hikayesidir. Futbol görsel bir ziyafettir. Bu şölen kendi kahramanlarını üretir. Öyle futbolcular var ki biz onları sedece golleriyle değil, dürüstlükleriyle efendilikleriyle, Metin Oktay'ı Baba Hakkı'yı, Lefteri, Dozer Cemil'i böyle hatırlıyoruz. Bu futbolcuları içinde çıktıkları topluma ve gençlere örnek olmalarıyla hatırlayıp yaad ediyoruz. Hayatımın her aşamasında futbolun bana kazandırdığı vasıflarından çok istifade ettim. Siyasetle futbolun çok ortak noktası vardır. Futbol gibi siyasette tutku olmayınca aşk olmayınca adanmışlık olmayınca sürdürülemez. Son anayasa değişikliğinde olduğu gibi nasıl futbolda holiganlar varsa siyasetin de holiganları var. Fikrinin gücüne güvenmeyenler anayasa değişikliğine karşı şiddete ve yalana başvurmaktan çekinmediler. Ankara 19 Mayıs Stadı'nı yıkıyoruz. Yerine 35-40 bin kişilik bir stat yapacağız. Projesi hazır." şeklinde konuştu.