26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Domogoj Vida kimdir? Beşiktaş Vida transferinde sona yaklaştı

Beşiktaş’ın transferinde sona yaklaştığı Domogoj Vida kimdir? Beşiktaş Vida için kulübü Dinamo Kiev ile el sıkıştı. Hırvatistan Milli Takımı forması da giyen 28 yaşındaki savunma oyuncusu için Boyko’nun yanı sıra bonservis bedeli teklif edildi. İki kulüp arasında yapılacak son görüşmede sözleşme detayları ve ödeme planın belirlenecek. İşte, Domogoj Vida kariyeri.

22 Haziran 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Domogoj Vida kimdir? Beşiktaş Vida transferinde sona yaklaştı

Beşiktaş’ın yeni transferi Domogoj Vida kimdir? Vida Beşiktaş gündemindeki yerini koruyor. Siyah beyazlı yöneticiler Vida transferi için Dinamo Kiev yönetimiyle son aşamaya geldi.  Bir süre önce Hırvat futbolcu ile el sıkışan yönetim, Dinamo Kiev ile de anlaşmaya aşamasına geldi. Siyah Beyazlılar, yapılan son görüşmede Ukrayna ekibine kaleci Denys Boyko'nun yanı sıra 2.5 milyon Euro bonservis bedeli önerdi. Bu şartları değerlendiren Dinamo Kiev, teklifi kabul edebileceklerini Beşiktaş'a iletti. İki kulüp arasında yapılacak son görüşmede sözleşme detayları ve ödeme planın belirlenecek.

Beşiktaş yönetimi Dinamo Kiev'den bonservisin alınmasının ardından Vida ile 4 yıllık mukavele yapacak. 28 yaşındaki futbolcu varılacak anlaşma karşılığında siyah beyazlı kulüpten yıllık 2 milyon Euro ücret alacak.

DOMOGOJ VIDA KİMDİR?

28 yaşındaki Osijek doğumlu Hırvatistan vatandaşı olan Domogoj Vida stoper mevkiinde görev yapıyor. Hırvatistan A Milli Takım formasını bugüne kadar 48 defa giyen Vida bir kez de gol sevinci yaşadı.

Fiziğiyle dikkatleri üzerine çeken Vida, alternatif olarak da bek oynayabiliyor. Futbola Osijek altyapısında başlayan Vida, 4 yıl boyunca Osijek’te oynadı. Burada sergilediği performansla Alman kulüplerinin dikkatini çeken Hırvat futbolcu, 2010 yazında Almanya’nın ünlü Bayer Leverkusen kulübüne imza atmıştı. Ancak Almanya’da beklentileri karşılayamayan Vida, bir sene sonra ülkesine geri döndü ve Dinamo Zagreb ile sözleşme imzaladı. 2013 yılında ise 5 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Ukrayna’nın köklü takımı Dinamo Kiev’e transfer oldu.