11 Mayıs 2024 Cumartesi / 4 Zilkade 1445

El sıkışın kardeş kulüpsünüz

Haliç’teki 2’nci Futbol Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı, F.Bahçe ve G.Saray’ın başkanlarına, “Siz iki kardeş kulüpsünüz. Türk futboluna örnek olmalısınız” dedi.Bunun üzerine, Aziz Yıldırım ve Dursun Özbek el sıkışıp, “Cumhurbaşkanım, biz zaten küs değiliz, aramızda sorun yok” diyerek tarihi fotoğrafa imza attı.

AYGÜN ÖZİPEK21 Mart 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
El sıkışın kardeş kulüpsünüz

Türk futbolunun görmek istediği tablo, “2. Futbol Zirvesi”ne damga vurdu. Zirvede konuşmalar ve plaket takdiminden sonra tüm kulüp başkanları fotoğraf çekimi için sahneye çağrıldı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım sahneye geç çıkanlardan birisi olduğu için topluluğun kenarında kaldı. Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Aziz Yıldırım’ı çağırarak, “Buyurun buraya gelin, burada fotoğraf çektirelim” dedi.

Futbol dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getiren zirvede, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ile verdiği samimi görüntüleri, Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ve Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta ile vermedi. Kulüpler Birliği Başkanı Göksel Gümüşdağ, Usta’ya, “Yıldırım ile tokalaşın” dedi. Usta, “Biz Mevlana gibiyiz, her eli sıkarız” diyerek olumlu cevap verdi. TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Aziz Başkan’a da aynı teklifi yaptı. Ancak Yıldırım, “3 Temmuz sürecinde masum olduğumuz halde bizi suçladılar. FETÖ’nün kumpasına geldiğimiz ortaya çıktı. Haklı olduğumuz davalar CAS’ta sürüyor” diyerek reddetti. Yıldırım, Orman ile de “Her platformda bizi hedef gösteriyor, bizi suçluyor” diyerek el sıkışmadı. 

SALONA GİRİŞTE DE TOKALAŞTILAR

Yıldırım ortaya geldiğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yıldırım ve Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’e, “Siz iki kardeş kulübün başkanısınız. Küslük olmaz. El sıkışın. Burası futbolun zirvesi. Türkiye’ye güzel, örnek bir fotoğraf verin” dedi. Daha önce salona girdiği sırada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın yanına giderek elini sıkan Özbek, “Biz küs değiliz” derken, Yıldırım da aynı şekilde, “Aramızda sorun yok” dedi ve iki başkan samimi şekilde tokalaşıp, sarıldı.

ZİRVE FOTOSUNDA VİERİ DE YER ALDI

Bu sırada sahnede neşeli dakikalar yaşandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın koluna girdi ve samimi sohbetler yapıldı. Sahnede yapılan fotoğraf çekiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fenerbahçe Başkanı Yıldırım, Galatasaray Başkanı Özbek, Futbol Federasyonu Başkanı Demirören, Beşiktaş Başkanı Orman ve Futbol Zirvesi’nin yabancı konuklarından İtalyanlar’ın eski yıldızı Christian Vieri hep birlikte yer aldılar. 

Türkiye’ye iki yüzlülük yapmayın 

Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Euro 2016 olağanüstü hal altında yapıldı. Sokaklarda, caddelerde ağır silahlı, makineli tüfekli polis ve askerler nöbetteydi. Fransa Cumhurbaşkanı’nın olduğu statta, Fransa-Almanya maçı oynanırken 4 intihar bombacısı ortalığı birbirine kattı. Birisi stat kapısında kendini patlattı. Kimse Euro 2016’yı Fransa’dan almayı konuşmadı. Birlik ve beraberlik sporun birleştirici gücüyle olacaksa, Türkiye’ye karşı iki yüzlü ve çifte standartlı bir yaklaşım içinde olmayın” diye konuştu.