18 Mayıs 2024 Cumartesi / 11 Zilkade 1445

Ertuğrul Sağlam: Türk futbolundaki yabancı sayısı çok fazla

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam beIN SPORTS'a açıklamalarda bulundu.

22 Temmuz 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Ertuğrul Sağlam: Türk futbolundaki yabancı sayısı çok fazla

İşte Sağlam'ın sözleri...

"Süper Lig'e çıkan takımlar hemen o hava ile "Biz seneye Avrupa'ya gideceğiz" gibi popülist yaklaşımlarda bulunabiliyorlar. Biz gerçekçi olmak zorundayız. Yıllardır Türk futbolunun içerisindeyiz, artık yavaş yavaş da tecrübeli bir teknik direktör haline geldik. Başkanımız ve yönetimimizle de değerlendirerek çok popülizm yapmadan, insanlara hayal tacirliği yapmadan, gerçekçi hedefler koymak zorundayız. Daha sonra taraftarımızı ve camiamızı hayal kırıklığına uğratmayalım.

Yeni Malatyaspor olarak şöyle bir hedefimiz var bizim; ligde kalmak, bu ligde kalıcı bir takı olmak ve daha sonraki yıllarda büyüteceğimiz hedeflerin altyapısını da çok güzel bir şekilde oluşturmak.

Futboldan anlayan her insanın Türk futbolundaki sıkıntı veya sorunla alakalı ilk söyleceği şey altyapı. 100 kişiden 99'u altyapı der. Bence de altyapı Türk futbolundaki temel sorunlardan biri. Türk futbolunun geleceği ile ilgili halledilmesi gereken ve çözülmesi gereken ilk nokta diyebilirim.

ALTYAPILAR BAKIMSIZ

Bu kadar büyük paralar işin içinde dönerken, altyapıların bu kadar bakımsız ve Türk futboluna az destek verecek düzeyde planlanmasını ve düzenlenmesini açıkçası ben kabul edemiyorum. Çok açık ve net söylüyorum, daha önce de söylediğim gibi Türk futbolundaki yabancı sayısı çok fazla. Bunu azaltmamız lazım. 8-9 yabancı olacak gibi görünüyor bizde ama açıkçası bu durumu kabul edemiyorum. Ülke ortamına baktığınız zaman biz Yalçın Ayhan'ı aldık. Yalçın dışında alıp, şu anda takıma yerleştirebileceğimiz, bize katkı sağlar diyebileceğimiz çok fazla oyuncu yok. Olanlar da zaten fiyat olarak çok yukarılarda.

Taraftarlarımız en büyük destekçimiz olacak. onlara sonuna kadar güveniyorum. 11-12 yıllık Süper lig özlemi var. Onlar da buradan ayrılmak istemeyeceklerdir. Bizi iyi ve kötü günde destekleyecekler, fedakarlık yapacaklar. Biz de onların bu fedakarlığı karşısında onları gururlandıracak bir takım olmak istiyoruz.

(Ajansspor)