26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Fatih Terim: Galatasaray oyunu ve topu elinde tutmalıdır

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Göztepe maçı sonrası konuştu. İşte Fatih Terim'in sözleri...

24 Aralık 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Fatih Terim: Galatasaray oyunu ve topu elinde tutmalıdır
Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Göztepe ile oynadıkları maçın ardından açıklamalarda bulundu. 
 
"İKİ GÜNDE ÇOK FAZLA BİR ŞEY YAPACAK HALİM YOK"
 
Fatih Terim, karşılaşmayı öncesinde yaşananları ve maçı değerlendirirken "Beni çok güzel karşıladılar. Seyirciler ve oyuncular bana güzel bir hediye verdiler. Taraftarlara ve oyunculara teşekkür ediyorum. Bu oyuncuların bir zaferi. İki günde çok fazla bir şey yapacak halim yok. Sadece ufak tefek dokunuşlar olmuştur. İkinci yarı oyunu iyi oynayan ve golleri bulan bir takım vardı. Daha da olabilirdi. Son 7 maçta 4 kez mağlup olmuş bir takımdan bahsediyoruz ve bunun adı da Galatasaray. Bir endişe, bir güven eksiliği söz konusu. Galatasaray buna pek alışık değil. Olumlu hallettiğimiz için memnunum." ifadelerini kullandı.
 
"BEN OLDUĞUM SÜRECE..."
 
Göztepe'yi futbolundan dolayı tebrik eden Fatih Terim "Tamer Tuna'yı tebrik ediyorum. Eski bir kardeşimdir. İyi ve diri bir takım yapmış. Duran topların en kötü takımı konumundaydık ve duran toptan gol attık. Düşüne biliyor musunuz, bunlar önemli şeyler. Galatasaray geride bekleyerek, rakibi santrada zaman zaman karşılar ama Galatasaray oyunu ve topu elinde tutmalıdır. Rakip takım top çeviriyor, bizim takım kendi 18'inde bekliyor. Oyuncular çok istedi ve Göztepe'yi hataya zorlayan bir oyun vardı. Ona geldi o oynasın, bize geldi biz oynayalım tarzı bir oyun, ben olduğum sürece olamaz. Rakip alanda en sonuncuyduk. Bu kez rakip alanda paslaşmalar bizi sonuca götürdü. Bir, iki eksikler var. Devre arasında mutlaka buna bir şey yapmalıyız. Sol bekte, sağ ayaklı oyuncu var. Linnes'in oynamadığı yer yok, sağ bek, sol bek... Bu kadar sakatlık adayı olmasını da sağlık heyetimiz kontrol edecek. İyi bir hazırlık dönemi geçirerek oyunu rakip yarı sahada oynamaya çalışan bir Galatasaray yaratmaya çalışacağız. Üçlü bir orta saha ile başladık ama maalesef Belhanda olmadı. Belhanda'yı biraz daha ileri sürünce, ikinci yarı daha iyi oldu. Birçok oyuncumuzu kazanacağız. Sinan Gümüş'ü, Selçuk İnan'ı kazanmalıyız." dedi. 
 
Sabri Sarıoğlu'na plaket verilmesiyle ilgili de konuşan Terim "Sabri Sarıoğlu'na sahip çıkmalıyız. Bir plaket verildi. Bunu ilk defa ben koyduğum için söylemiyorum, bu değerlerimize sahip çıkmalıyız." dedi.
 
"ARKADAŞLIKLARIMIZI KULLANACAĞIZ"
 
Fatih Terim, ocak ayında gelenler ve gidenler olacaklarına vurgu yaparken "Bir, iki eksik var, zaten benden önce de harekete geçmişler. Ancak kulübü sıkıntıya sokmayacağız. Tüm arkadaşlıklarımızı ve kredimizi kullanacağız." dedi.
 
"BAZILARINI GÖNDERECEĞİZ..."
 
Açıklamalarına devam eden Terim, "Bazılarını göndereceğiz, bazılarını yeni alacağız. Bunları çabuk yapmalıyız. Genç takıma göndermektense, parlatarak göndermekte yarar var. Hakan Balta kadroda olsaydı, oynayacaktı. De Jong'u da aldım. Kendi malınızı kötüleyemezsiniz, veririz, vermeyiz bakacağız." diye konuştu.
 
"SABRİ'Yİ GÖNDERMEZDİM"
 
Sabri Sarıoğlu'nun gönderilmesinin hata olduğunu söyleyen deneyimli teknik adam "Açıkçası takımda olsaydım, Sabri Sarıoğlu'nu göndermezdim. Büyük camialar sembolleriyle ayakta durur. Ben oynattığım için değil, Sabri buna layık bir çocuk." ifadelerini kullandı. (Sporx)