26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Fatih Terim'in sözleşmesi karşılıklı feshedildiği için iki taraf da tazminat ödemeyecek

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'le yolların karşılıklı olarak ayrılması nedeniyle iki taraf da tazminat ödemeyecek.

26 Temmuz 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Fatih Terim'in sözleşmesi karşılıklı feshedildiği için iki taraf da tazminat ödemeyecek

Galatasaray'dan ayrılan Fatih Terim, 15 Kasım 2013 tarihinde Türkiye Futbol Federasyonu'yla el sıkışmış ve 5+2 yıllık bir sözleşmeye imza atmıştı. 15 Kasım 2018'e kadar devam edecek sözleşmenin ardından 2 yıllık opsiyon devreye girecekti. Terim, bu süre içerisinde sözleşmesini tek taraflı olarak feshederse TFF'ye 1 milyon 450 bin Euro tazminat ödeyecekti. TFF'nin Terim'i görevden alması durumundaki rakamlar ise çok daha yüksekti.

Terim'in TFF'den aldığı yıllık garanti ücret, 3.5 milyon Euro... Sözleşmesinin bitimine kalan süre ise 16 ay... DHA'da yer alan habere göre Terim'in bu sürede görevde kalması durumunda her ay alacağı yıllık ücret 291 bin Euro'ydu. Bu rakam toplamda 4.7 milyon Euro'ya tekabül ediyordu. Yani eğer Terim'le yollar tek taraflı olarak ayrılsaydı, tecrübeli çalıştırıcı TFF'den 4,7 milyon Euro kazanacaktı. Ancak sözleşme, karşılıklı olarak feshedildiği için iki taraf da birbirine herhangi bir tazminat bedeli ödemeyecek.