26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Favorinin adı Kartal

Tanju Çolak, Ali Sami Alkış ve Muhittin Boşat, Vodafone Arena’daki kapışmada Siyah-Beyazlılar’ı bir adım önde görüyor. Aziz Üstel, Cim-Bom’u favori gösterirken, Aydın Bayram maçı az hata yapanın kazanacağı görüşünde.

24 Eylül 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Favorinin adı Kartal

TANJU ÇOLAK: BEŞİKTAŞ BİRAZ ÖNDE

Maçta avantajlı Beşiktaş, plase G.Saray. Derbilerin favorisi olmaz. Ancak oynanan futbola bakarsak Beşiktaş biraz daha öne çıkıyor. Derbinin 5. hafta olması her iki takım için de sorun. 4 haftalık dilimde Beşiktaş’ın, G.Saray’a nazaran daha skorer, daha çok pas yapan, daha çok koşan bir takım olduğu ortada. G.Saray ise çok pozisyon vermesine rağmen Muslera’nın formu ve Eren’in golleri bugünlere gelmesini sağladı. Bunun yanında Eren deplasmanlarda da gol atıyor. Derbiye damgasını vurabilir. Beşiktaş’tan Talisca ön plana çıkıyor.

ALİ SAMİ ALKIŞ: RİEKERİNK’İN DERBİSİ!

İki takım da gelişme gösteren bir çizgi içinde. Ama Beşiktaş bu konuda biraz daha güvende. G.Saray daha bir telaş içinde. Beşiktaş derbide bir adım önde gelen taraf. Siyah-Beyazlılar’ın kazanması şaşırtıcı olmaz. G.Saray, Sneijder’in geçen yıla oranla takımı biraz daha sahiplenmesinin avantajını yaşıyor. Sneijder farkı, maçın da farkı olabilir. Sneijder farkı etkisini gösterecektir. Riekerenk’in başarısı ona yönelik kuşkuları gidermeye yetmiyor. Eğer Beşiktaş’tan olası bir galibiyet alırsa, kendisi üstünde dolaşan kara bulutları tamamen ortadan kaldıracaktır.

ZİYA ŞENGÜL: KALECİLER KADERİ BELİRLER

Maçın kaderini her iki takımın kalecisi tayin eder. Beşiktaş’ın kendi saha ve seyircisi önünde oynamanın avantajını Galatasaray karşısında iyi kullanacağını varsayıyor ve derbinin favorisi olarak Siyah-Beyazlılar’ı gösteriyorum. Her iki takımın orta saha zenginliği aşağı yukarı birbirlerine denk olsa da Beşiktaş, tempolu futbola özen göstermesi ile rakibi karşısında bir adım önde gözüyor gibi geliyor bana. Bunun yanı sıra Galatasaray’dan Sneijder’in, Beşiktaş’tan da stoperlerin performansı belirleyici olacaktır.

AZİZ ÜSTEL: GALATASARAY KAZANIR

G.SARAY Sneijder gibi, Bruma gibi skoru anında değiştirebilecek oyunculara sahip. Jong’un olmaması kayıp. Yine de Tolga-Selçuk’tan kurulu bir orta saha ile G.Saray, hem orta saha üstünlüğünü ele geçirir, hem de organize hücumlarla Beşiktaş kalesine iner. G.Saray’ın tedbir alması gerekenlerin başında ise Caner Erkin geliyor. Sarı-Kırmızılılar, bunun yanı sıra Beşiktaş’ın son maçlarda formda bir görüntü sergileyen ismi Talisca’ya da dikkat etmelidir.

MUHİTTİN BOŞAT: BEŞİKTAŞ DAHA AĞIR BASIYOR

Geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş kaybettiği oyuncularından özellikle Mario Gomez’in eksikliğini hissederken Caner Erkin, Gökhan Gönül, Gökhan İnler gibi takviyeler ile bu önemli maç öncesi bir adım önde gözüküyor. Galatasaray’da ise Eren  Derdiyok ve Tolga Ciğerci transferleri takıma güç verirken, kaleci Muslera en önemli güvence. Sneijder ve Selçuk İnan’ın performansları da önemli. Kontrollü oynayıp orta alanda Beşiktaş’a baskı uygulamayı becerebilirse Galatasaray bu maçtan bir puan da çıkartabilir.

AYDIN BAYRAM: AZ HATA YAPAN SEVİNİR

Sezonun ilk derbisinde kağıt üzerinde favori Beşiktaş. Ancak hiçbir maç oynanılmadan kazanılmaz, hele ki karşısınızdaki rakip Galatasaray ise. Kartal’da Talisca takımın lideri. Atiba ile Tosic formda. Gökhan İnler büyük katkı sağlıyor. Burada kilit isimler kaleci Tolga ve golcü Cenk. G.Saray’da Muslera tartışılmaz. Sneijder ve Tolga Ciğerci’nin yanı sıra Bruma’ya da dikkat edilmeli. Eren Derdiyok’u anlatmaya gerek yok. Az hata yapan 3 puanı alır.