27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Fenerbahçe'nin Beşiktaş derbisi planı hazır

İşte Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat'ın Beşiktaş'a kurduğu tuzak

2 Aralık 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Fenerbahçe'nin Beşiktaş derbisi planı hazır
Hollandalı Hoca'nın planında Quaresma veya başka isme markaj yok. Mehmet Topal ile Josef, Beşiktaş orta sahasını boğacak. Kapılan toplarla direkt kaleye gidilecek. Hücum 5 saniyede bitecek.
 
F.BAHÇE Teknik Direktörü Dick Advocaat, yardımcılarıyla Beşiktaş analizlerini tamamladı. "Pres yap, topu çal, 5 saniyede gole git" diye özetlenebilecek Beşiktaş'ı imha planı, Kartal'ın zaafları üzerine kurulu. Başta Quaresma hiçbir Beşiktaşlı futbolcuya markaj yapılmayacak. F.Bahçe, derbide kesinlikle beraberliğe değil, kazanmaya yönelik oynayacak. 
 
SAVUNMAYA ÇOK HIZLI DÖNÜYORLAR 
 
Analizleri gözden geçiren Advocaat, imha planını hazırlarken, Beşiktaş'ın 5 güçlü yönünü göz önünde bulundurdu: 1?Set hücumları çok etkili. 2?Savunma arkasına derin ara topları atarak pozisyona giriyorlar. 3?Hücum tıkandığı anda Quaresma gibi bireysel yetenekleri devreye giriyor. 4?Savunma ilk üç yöntemle açılmıyorsa uzaktan şut atıyorlar. 5?Topu kaybettikten sonra hızla savunmaya dönüyorlar. 
 
KONTRATAKLARDA ÇARESİZ KALIYOR
 
Advocaat ve analiz ekibi, Beşiktaş'ın üç önemli zaafını ise şöyle sıraladı: 1?Ceza sahası dışından atılan şutları savunamıyorlar. 2?Kontratakları kesemiyorlar. 3?Savunmaları pozisyon kaybediyor, ağır oldukları için çok hata yapıyorlar. Hollandalı Hoca da bu üç zaaf üzerine oyun planı hazırladı. Topun kapıldığı andan itibaren 5 saniye içinde oyuncularından hücumu bitirip, savunmaya dönmelerini istedi. 
 
AĞIRLIK MEHMET TOPAL İLE JOSEF'TE
 
Beşiktaş derbisinde Dick Advocaat'ın taktiğinin merkezinde Josef ile Mehmet Topal yer alıyor. Bu iki futbolcu, yapacakları presle top çalmaya çalışacak. Kaptıkları topları da süratle hücuma aktaracaklar. Advocaat, Beşiktaş derbisinde forvet tercihini de süratli futbola uygun isimlerden seçecek. Robin van Persie'nin forvet arkası oynama ihtimali bu kez az. Advocaat'ın sisteminde kanatlar önemli rol oynayacak.
 
AKŞAM