16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

FETÖ'cü futbolculara 22,5 yıl hapis

İsmail Demiriz, Arif Erdem ve Uğur Tütüneker hakkında 'Silahlı terör örgütü üyeliği'nden 7.5 yıldan 22.5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

2 Aralık 2016 Cuma 07:00 - Güncelleme:
FETÖ'cü futbolculara 22,5 yıl hapis
İSTANBUL Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından eski futbolcular İsmail Demiriz, Arif Erdem ve Uğur Tütüneker hakkındaki soruşturma tamamlandı. 92 sayfalık iddianamede eski G.Saraylı futbolcular için 'silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 7.5 yıldan 22.5 yıla kadar hapis istendi. Arif Erdem'in ByLock kullanıcısı olduğu ve örgütün futbol ayağının önemli adamlarından biri olduğu belirtildi. İddianamede futbolun en popüler spor dalı olması, asıl amacının dışında farklı baskı aracı olarak kullanmaya elverişli olduğu için terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen tarafından özellikle seçildiği vurgulandı. Örgütün asıl amacının yıllık bütçeleri milyon dolarları bulan büyük kulüpleri ele geçirmek olduğuna dikkat çekilen iddianamede, şike kumpasının bu planın en önemli göstergesi olduğu belirtildi.
 
FETÖ BU İŞİ PARAYA DÖKMÜŞ
 
İDDİANAMEDE eski futbol imamlarından  Said Alpsoy'un Emre Belözoğlu ile ilgili çarpıcı beyanlarına da yer verildi. Alpsoy, Emre'nin 2000'li yıllarda arayıp, "FETÖ'den gizli 1. Lig takımlarındakileri toplayıp, İslami bilgi verelim. Allah'a karşı kendimi sorumlu hissediyorum. Ama FETÖ ile bu tarz işler yapılamaz. Onlar bu işi paraya dökmüş" dediğini anlattı. Alpsoy, "Emre ile birkaç hafta sonra iletişimim koptu" dedi.
 
Hakan Şükür'ün dosyası ayrıldı
 
FETÖ'CÜ Hakan Şükür hakkında önceden Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nda soruşturma yapıldığı ve bu nedenle Şükür hakkındaki dosyanın ayrılarak yetkisizlik kararıyla Sakarya Başsavcılığı'na gönderildiği ifade edildi.
 
Akşam