26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Galatasaray Yunan stoper Kyriakos Papadopoulos'un peşinde

Stoper mevkisi için uzun süredir büyük uğraş veren Galatasaray’da Kyriakos Papadopoulos ismi ön plana çıktı. Sarı-kırmızılılar menajerler tarafından önerilen Yunanlı stoper için Hamburg’la temasa geçti.

10 Temmuz 2018 Salı 07:00 - Güncelleme:
Galatasaray Yunan stoper Kyriakos Papadopoulos'un peşinde

Son olarak Henry Onyekuru’yu KAP’a bildiren Galatasaray’da stoper transferi için uzun süredir çalışmalar devam ediyordu. Ömer Toprak’la her konuda anlaşan sarı-kırmızılı yönetim Fatih Terim’in: ‘ Milli takımda beni çok yaktı olmaz’ demesi üzerine bu transferden vazgeçilmişti. Son olarak menajerler tarafından yönetime Kyriakos Papadopoulos önerildi. Galatasaray, kulübü Hamburg’dan oyuncunun fiyatını sordu. Sarı-kırmızılılar, şartlar oluştuğu takdirde Yunan oyuncuyu kadrosuna katacak.

YENİ MELO OLABİLİR

Normalde santrafor oyuncularının tercih ettiği 9 numaralı formayı giyen Yunan stoper, çılgın tavırlarıyla takımda yeni bir Felipe Melo etkisi yaratabilir.

TAM DA TERİM’İN TARİF ETTİĞİ GİBİ

26 yaşında olan Kyriakos Papadopoulos, mücadeleci kimliğinin yanı sıra her iki ayağını da kullanabiliyor. Fatih Terim’in sol ayaklı stoper kriterine de tam anlamıyla uyan Yunan savunma oyuncusu için  Galatasaray yönetimi bu transferde elini çabuk tutmak istiyor.

Galatasaray yönetimi Kyriakos Papadopoulos için Hamburg’a Almanya tecrübesi de bulunan Tolga Ciğerci artı 3 milyon euroluk bir teklif yaptı. Alman kulübünün önümüzdeki günlerde bu teklife yanıt vermesi bekleniyor.

BENFİCA DA DEVREDE

Galatasaray’ın gündemine aldığı Yunan stoper için Benfica’nın da devrede olduğu öğrenildi. Portekiz ekibi Hamburg’a 6 milyon euroluk bir teklif sundu.

Kyriakos Papadopoulos Kimdir?

2007 yılında ülkesi GAS Svoronos takımından Yunanistan’ın köklü takımlarından Olympiakos’a transfer oldu.

3 sene Oliympiakos’ta forma giydikten sonra 2 milyon euro bonservis bedeli ile Schalke’ye giderek Bundesliga kariyerine adım attı.

Almanya’da Bayer Leverkusen, Leipzig gibi takımların da formasını giydi.

Son olarak 2017 yılında 6.5 milyon euro bonservis bedeliyle Leverkusen’den Hamburg takımının yolunu tuttu.

(Gunes)