26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Kartal, İsrail'de kanatlandı

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Beşiktaş deplasmanda Hapoel Beer-Sheva'yı 3-1 mağlup etti.

16 Şubat 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Kartal, İsrail'de kanatlandı

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Hapoel Beer Sheva ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Toto Turner Stadyumu'nda oynanan mücadeleyi Beşiktaş, 3-1 kazandı.

Beşiktaş, 42. dakikada Quaresma'nın ortası ve William Soares'in kendi kalesine golüyle 1-0 öne geçti. Golden yalnızca saniyeler sonra, 44. dakikada Elyaniv Barda, Hapoel Beer Sheva adına beraberliği getiren golü attı. Beşiktaş, 60. dakikada Cenk Tosun ile İsrail'de zafere ulaştı. Beşiktaş, maçın uzatma anlarında Talisca'nın asisti, Atiba'nın golüyle skoru belirledi. 

Beşiktaş, skor 1-1'ken Marcelo'nun kafa vuruşunda topun direkten dönmesiyle öne geçemedi. Hapoel Beer Sheva ise Elyaniv Barda'nın karşı karşıya kaçırdığı golle net gol fırsatından yararlanamadı. Cenk'in golü sonrası Fabri, Hapoel'in skoru eşitleme çabalarına başarıyla karşılık verdi. Anderson Talisca, maçın son anlarında kendisi getirip vurdu, top direkte patladı ve Beşiktaş 3. gole ulaşamadı.

Beşiktaş ile Hapoel Beer Sheva arasındaki rövanş maçı, 23 Şubat Perşembe günü İstanbul'da oynanacak.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN 3 SÜRPRİZ DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda İsrail temsilcisi Hapoel Beer-Sheva ile deplasmanda yaptığı maçta siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, son resmi karşılaşmaya göre 3 değişiklik yaptı. Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Kardemir Karabükspor'a 2-1 mağlup olan takımın ilk 11'de görev yapan Oğuzhan Özyakup ile Anderson Talisca'yı Hapoel Beer-Sheva karşısında yedek soyundurdu.

Siyah-beyazlı takımda savunmaya dönük orta sahada Oğuzhan Özyakup'un yerine Atiba Hutchinson'nın yanında Necip Uysal görev aldı. Siyah-beyazlı formayla son olarak Ziraat Türkiye Kupası'nda Kayserispor ile deplasmanda oynanan maçta ilk 11'de görev alan Necip, 3 karşılaşma sonra bu fırsatı yeniden buldu. Anderson Talisca'nın hücuma dönük görevini ise son 32 turunun ilk maçında Tolgay Arslan yerine getirdi.

BEŞİKTAŞLI TARAFTARLAR YALNIZ BIRAKMADI

Siyah-beyazlı taraftarlar da Hapoel Beer-Sheva karşısında takımlarını yalnız bırakmadı. İsrail'de yaşayan Beşiktaşlı taraftarların yanı sıra Türkiye'den gelen siyah-beyazlılar da kendilerine ayrılan bölümden takımlarına destek verdi.

Hapoel Beer-Sheva taraftarları da koreografileriyle tribünlere renk kattı. Kale arkasındaki ev sahibi taraftarları, Hz. Musa'nın asasıyla Kızıldeniz'i ikiye yarmasını anlatan bir koreografi gerçekleştirdi. Koreografide İngilizce "Hiçbir şey imkansız değildir" ifadesi yer aldı.

HAPOEL TEDBİRLİ BAŞLADI, BEŞİKTAŞ KONTROLLÜ...

Yaş ortalaması 30 olan Hapoel Beer Sheva, baskılı başlamak yerine daha tedbirli ve kontrollü bir oyunla başladı. Beşiktaş ise tempolu bir oyun yerine topu tutan, pası tercih eden ve dikine paslardan çok oyunu enine oynayan bir anlayışla maçın kontrolünü elinde tuttu.

Dengeli giden ve iki takımın da uzaktan şutlarla kaleyi yokladığı bölümlerde Beşiktaş, orta saha üçlüsüyle ön üçlüsünün birbiriyle bağlantı kuramaması problemi yaşadığı için oyun üstünlüğünü pozisyona dönüştürmekte güçlük çekti. Beşiktaş'ın oyunun kontrolünü sağladığı ilk yarım saatle birlikte Quaresma'nın bireysel olarak etkili olma çabaları dikkat çekerken, Beşiktaş'ın bir diğer kanat oyuncusu Ryan Babel ise vasatı aşamadı. Beşiktaş'ınb forveti Cenk Tosun ise istediği topları alamayınca rakip stoperler arasında kayboldu.

QUARESMA'NIN ÇABALARI SONUCU GETİRDİ, GOL!

Devreye 0-0 gidilecek gibi dururken Ricardo Quaresma'nın arayışları sonuç verdi. Sağ kanattan gelişen atakta kısa pasla topla buluşan Ricardo Quaresma topla ilerledi. Ceza sahası içine sağ çaprazdan ortasını yaptı. Altıpas önünde topa hareketlenen Cenk Tosun vuruşunu yaptı. William Soares'e çarpan top kaleye yöneldi ve ağlar ile buluştu. Temsilcimiz Beşiktaş, 42. dakikadaki bu golle 1-0 öne geçti.

BİR AN KONTROL GİTTİ, ELYANIV BARDA GOLÜ ATTI

Beşiktaş, 1-0'a kadar yüzde 100 oyunun kontrolünü sağladıktan sonra bir anda kontrolü elden bıraktı ve golden saniyeler sonra kalesinde golü gördü.

Orta alandan gelişen atakta topla birlikte ilerleyen Elyaniv Barda ceza sahası içine pasını gönderdi. Dusko Tosic'e çarpan top penaltı noktasının yanına düştü. Topu takip eden Elyaniv Barda tekrar topla buluşup şutunu çekti ve topu ağlarımız ile buluştu. Hapoel Beer Sheva, Elyaniv Barda'ın 44. dakikadaki golü ile 1-1'lik beraberliği yakaladı.

HAPOEL BASKILI BAŞLADI, GOLE YAKLAŞTI

İkinci yarıya daha tempolu başlayan taraf Hapoel Beer Sheva oldu. Maçın başından bu yana ilk kez baskı kuran ve tempo yapan Hapoel Beer Sheva, başarılı Beşiktaş savunması karşısında pozisyona girmekte güçlük çekti ve Ogu'nun ceza sahası yayından attığı şut dışında gole yaklaşamadı.

Beşiktaş, 10 dakikalık bu baskıyı kırdıktan sonra kalesinde pozisyon gördü. 57. dakikada Ogu, Tolgay Arslan'dan topu kaptı ve yay önünden ceza sahası içine kısa pasını gönderdi. Ceza sahası içinde topa hareketlenen Elyaniv Barda topla buluştu ve Fabri ile karşı karşıya kalıp kaleye şutunu gönderdi. Bu top kalenin yanından kimseye temas etmeden dışarı çıktı.

CENK TOSUN'DAN SANTRAFOR GOLÜ!

Hapoel Beer Sheva'nın gole yaklaştığı pozisyondan sonra Beşiktaş golü buldu. Sol kanattan gelişen atakta topla ilerleyen Dusko Tosic ceza sahası içine ortasını gönderdi. Penaltı noktasının hemen yanında Cenk Tosun topu göğüsü ile yumuşattı ve sol ayağı ile vuruşunu yaptı ve top ağlarla buluştu. Temsilcimiz Beşiktaş Cenk Tosun'un 60. dakikadaki golü ile 2-1 öne geçti.

BEŞİKTAŞ OYUNU TUTMAYA ÇALIŞTI AMA...

Golden sonra Beşiktaş, oyunu dengeleme çabalarına girdi ve 1-0'dan sonraki hatayı yapmayarak paslarla oyunu tutmaya çalıştı. Çok adamla pres yapan Hapoel Beer Sheva, arka arkaya tehlikeli pozisyonlar yakaladı. Hapoel, Maharan Radi ve Muhamad Gadir ile iki net fırsattan yararlanamadı.

Beşiktaş, 90+4. dakikada Anderson Talisca'nın asisti ve Atiba'nın golüyle maçın skorunu belirledi.