26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Barcelona önümüzdeki sezon Jorge Sampaoli ile anlaşacak

Luis Enrique ile istenilen seviyeyi yakalayamayan Barcelona, Arjantinli teknik direktör Jorge Sampaoli ile anlaşacağı iddia edildi.

20 Şubat 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Barcelona önümüzdeki sezon Jorge Sampaoli  ile anlaşacak
Barcelona'nın UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turu ilk maçında  deplasmanda Paris Saint-Germain'e (PSG) 4-0 yenilmesinin ardından eleştiri  oklarının yöneltildiği Luis Enrique'nin geleceği tartışılmaya başlandı.
 
Katalan ekibinde üçüncü sezonunu geçiren Luis Enrique'nin takım  içindeki otoritesini kaybettiğini savunan bazı futbol yorumcuları, son Leganes  maçında taraftarların Andre Gomes başta olmak üzere bazı oyuncuları ve İspanyol  teknik adamı ıslıkladığına dikkati çekti.
 
Barcelona Kulübünün, Enrique'nin sezon sonunda bitecek sözleşmesini  halen yenilemediğini hatırlatan İspanyol gazeteleri, Şampiyonlar Ligi'nde 8  Mart'ta oynanacak rövanş maçında PSG'yi eleyecek tarihi bir skor alınmaması  halinde Luis Enrique'nin sezon sonunda takımdan ayrılacağını ileri sürdü. La Vanguardia gibi bazı Katalan gazeteleri ise şimdiden internet sitelerinde "Luis  Enrique gitsin mi, kalsın mı?" diye taraftar anketi yapmaya başladı.
 
Bu arada İspanyol basını, Luis Enrique'nin sezon sonunda ayrılması  durumunda yerine geçebilecek en güçlü adayın şu anda Sevilla'yı çalıştıran  Arjantinli teknik direktör Jorge Sampaoli olduğunu yazdı. Basın toplantılarında  Barcelona ile ilgili sorulara da maruz kalan Sampaoli ise "Yarın ne olacağını kimse bilemez." diyerek tekliflere açık kapı bıraktı. İngiliz spor gazeteleri de  Sampaoli dışında Barcelona'nın diğer teknik direktör adaylarının Liverpool'un  başındaki Alman Jürgen Klopp ve Tottenham'ı çalıştıran Arjantinli Mauricio  Pochettino olabileceğini öne sürdü.
 
Milli futbolu Arda Turan'ın formasını giydiği Barcelona, bu sezon  İspanya Kral Kupası'nda finale kalmasına rağmen İspanya Birinci Futbol Ligi'nde  (La Liga) iki maç eksiği olan lider Real Madrid'in bir puan arkasında ikinci sırada bulunuyor. Barcelona'nın ilk maçta 4-0 yenildiği PSG'yi eleyip Şampiyonlar  Ligi'nde çeyrek finale kalma olasılığı da çok düşük gösteriliyor.