26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

İşte Fenerbahçe'nin Advocaat planı

'Nihayet futbolun Obradovic'ini bulduk' diyen Sarı-Lacivertliler, sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Hollandalı teknik adama, 1 yıl daha F.Bahçe'de kalması için baskı yapacak.

Akşam29 Kasım 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
İşte Fenerbahçe'nin Advocaat planı
F.BAHÇE yönetimi, Genel Sekreter Mahmut Uslu'nun "Adam gibi adam" diye tanımladığı Teknik Direktör Dick Advocaat'ın sözleşmesini uzatma planları yapıyor. Sarı-Lacivertli yöneticiler, 69 yaşındaki kurt teknik adamı "Futbolun Obra'sı" olarak görüyor ve en az 1 yıl daha F.Bahçe'de kalmasını istiyor. Ancak F.Bahçe'ye tek yıllığına gelen Advocaat, kolay imza atan antrenör tipinde değil. Sezon başında mukavele imzalamak için F.Bahçeli yöneticileri tam 15 gün uğraştırdı. 
 
SEN KENDİ TAKIMINI KUR ADVOCAAT
 
Sözleşme uzatma sürecinin de sancılı geçmesi bekleniyor. Advocaat'a "Futbolun Obra'sını nihayet bulduk. F.Bahçe'de kal. En az bir yıl daha bu takımı çalıştır" diye baskı yapılacak. Hollandalı teknik adamın yeni mukaveleye imza atması için mayıs ayına kadar her yol denenecek. Hatta kendi takımını kurması için transfer sözü de verilecek. Peki, F.Bahçeli yöneticiler, Dick Advocaat'a neden 'Futbolun Obradovic'i gözüyle bakıyorlar? Bu sorunun cevabı, Ç.Rize deplasmanında saklı.
 
DERBİNİN BİR ANLAMI KALMAZ Kİ
 
Advocaat, tembel insanları sevmiyor. Herkesi dinliyor ama son kararı kendisi veriyor. Rakip analiz edilse de kendi oyuncularının bireysel performansları üzerine oyun kuruyor. Her futbolcudan "Nasıl daha fazla verim alırım?" diye düşünüyor. Rize maçı öncesi takıma "Bu maçı kazanamazsak ne G.Saray galibiyetinin ne de Beşiktaş derbisinin bir önemi kalır" dedi. Bu söz motivasyon ustası olduğunun da ispatı.