19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

FETÖ’den değil aidattan

Galatasaray, tescilli FETÖ’cü Hakan Şükür ve Arif Erdem’i aidat borçları sebebiyle ihraç etti.

27 Mart 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
FETÖ’den değil aidattan

Galatasaray Yönetim Kurulu’ndan alkışlanacak karar. Sarı-Kırmızılı kulübün önceki gün yapılan Mali Genel Kurulu’nda yapılan ihraç oylamasında Zekeriya Öz, Şahabettin Harput, Hüseyin Avni Mutlu, İsmail Demiriz ve Hazım Sesli’nin üyeliklerine son verilirken, yurt dışına kaçan FETÖ’cü Hakan Şükür ve Arif Erdem için ret kararı çıkması Cim-Bom camiasında ve Türkiye’de şok etkisi yaratmıştı. 

TÜM ÜYELERİN GÖRÜŞLERİNİ ALDI

Sarı-Kırmızılı yönetim Türk Telekom Arena Stadı’nda saat 16.00’da toplanırken,  ihraç talebi mali genel kurulda oy çokluğuyla reddedilen Hakan Şükür ve Arif Erdem’in kulüple ilişiklerinin kesilmesi masaya yatırıldı. 2.5 saati aşkın bir süre bu konu görüşülürken, Başkan Özbek, yönetici arkadaşlarının tek tek görüşlerini aldı. Bütün üyelerin Hakan Şükür ve Arif Erdem’in kulüpten ihraç edilmesi yönünde görüş bildirdiği öğrenildi.

TÜZÜĞÜN 20. MADDESİ UYGULANDI

Görüş birliğine varılmasından sonra FETÖ’cü iki eski Galatasaraylı futbolcu tüzükteki madde esas alınarak kulüp üyeliğinden aidatlarını yatırmadıkları gerekçesi ile ihraç edildi. İhraç kararına dayanak oluşturan 20. maddenin 3. fıkrası şöyle: “Ödeme yükümlülüğünün 6 (altı) yıl üst üste özür belirtmeksizin yerine getirilememesi durumunda üyelik sona erer.” Bu madde uyarınca iki FETÖ’cü dışında 2750 genel kurul üyesi daha kulüpten ihraç edildi.

KULÜPTEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Galatasaray’ın kulüp sitesinden yaptığı resmi açıklamada da “Yönetim Kurulumuzun 26 Mart 2017 tarihli toplantısında alınan karar gereğince Hakan Şükür ve Arif Erdem’in kulüp üyeliklerinin sona erdirilmesine karar verilmiştir” ifadeleri kullanıldı. Böylece Sarı-Kırmızılı yönetim, önceki gün Mali Genel Kurul’dan sonra kulübe yönelik olarak yapılan tepkilerin de önüne geçmiş oldu.

Mali Genel Kurul’da üyelerin büyük tepki çeken  “İhracın reddi” kararını kabullenemeyen yönetim, TT Arena’daki acil toplantıda tüzüğün 20.3 maddesini uyguladı.

Böylece 8 senedir yıllık aidatlarını yatırmayan Hakan Şükür ve Arif Erdem’in kulüple ilişiği kalmadı. 6 yılı aşkın süre aidat yatırmayan 2750 üye daha Galatasaray’dan ihraç edildi.

Yurt dışına kaçtılar

17-25 Aralık komplolarıyla hükümeti devirmeye kalkan Paralel yapı, Türkiye’de güç kaybetmeye başlayınca, destekçileri de birer birer yurt dışına kaçmaya başlamıştı. O kervana, katılanların başında Zekeriya Öz ve Hakan Şükür de geliyordu. Öz, Gürcistan üzerinden Türkiye’yi terk ederken, Şükür’ün de ABD’ye kaçtığı ortaya çıkmıştı. Arif Erdem’in de 15 Temmuz kalkışmasının başarısız olmasının ardından  tutuklanacağını anlayınca yurdu terk ettiği  belirlenmişti.

Büyük öfke sonuç verdi

Galatasaray camiasının ağır topları Süren, Öztürk ve Çelebi’nin “Bu oylama yönetimin beceriksizliğidir.  Milletini satan bu zihniyete prim vermeyelim” isyanları ses getirdi ve büyük bir yanlışın önüne geçilmiş oldu.

Galatasaray'nın eski başkan ve yöneticilerinin yanı sıra spor yazarları da Hakan Şükür ve Arif Erdem’in kulüpten ihraç edilmemesine sert tepki gösterirken, bu isyanlar karşılık buldu:

FARUK SÜREN: Duygusal bir karar olarak gözüküyor. Derin bir yorum doğru olmaz. Bu oylama yönetimin beceriksizliğidir ve hatası olarak görünüyor.

IŞIN ÇELEBİ: Genel Kurul büyük bir yanlışa imza attı. Hakan ve Arif’in kulüpten ihraç edilmesi lazımdı. Yönetim, bu süreci iyi yönetemedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan olmasaydı stadı yapamazdık.

ADNAN ÖZTÜRK: Vatan haini Fetullah Gülen, Galatasaray’ı karıştırmak istiyor. Buna izin vermeyelim, sakin olalım. Milleti satan bu zihniyete, prim tanımayalım.. 

OSMAN TANBURACI: 15 Temmuz’da 18 yaşında şehit düşen kardeşlerimizin ruhunu incitmek Genel Kurul’a yakışmamıştır.

KEMAL BELGİN: Yazıklar olsun. FETÖ’cüleri nasıl ihraç etmezsiniz. Başkan Dursun Özbek, TT Arena’nın tapusunu gösterip ibra edildi. G.Saray’a büyük destek veren hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı yapılan nankörlüktür!. 

Bu neyin direnişi nasıl akıl tutulması

Trabzonspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Gökhan Saral da Şükür ve Erdem’le ilgili alınan karara tepkisini Twitter’dan yaptığı açıklama ile ortaya koydu. Saral, yaptığı paylaşımda, “FETÖ-PDY terör örgütü üyesi vatan hainlerinin özellikle ayrı tutularak Galatasaray’dan atılmaması nasıl bir akıl tutulmasıdır. Bu neyin direnişidir.” ifadelerine yer verdi.