25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Almanya, Podolski'nin golüyle İngiltere'yi 1-0 mağlup etti

Almanya, İngiltere'yi Podolski'nin veda maçında attığı harika golle 1-0 mağlup etti.

23 Mart 2017 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Almanya, Podolski'nin golüyle İngiltere'yi 1-0 mağlup etti

Podolski'nin Almanya Milli Takımı'na veda maçında Almanya ile İngiltere karşı karşıya geldi.

Signal Iduna Park'ta oynan mücadeleyi Almanya, Lukas Podolski'nin 69. dakikada attığı golle 1-0 kazandı.

Lukas Podolski, Almanya Milli Takımı formasıyla çıktığı son maçta 49. golünü attı. Podolski, veda maçında 84. dakikada oyundan çıktı ve yerini Sebastian Rudy'e bıraktı.

Alman taraftarlar Lukas Podolski'nin oyundan çıktığı esnada yoğun tezahüratlarda bulunurken, Alman yıldız gözyaşlarına hakim olamadı.

Alman Milli Takımı formasıyla 130. maçına çıkan ve 49 gol kaydeden Lukas Podolski, Miroslav Klose (71) ve Gerd Müller'den (68) sonra Alman Milli Takımı tarihindeki en golcü oyuncu konumunda bulunuyor. Podolski, Lothar Matthäus (150) ve Miroslav Klose'nin (137) ardından milli formayı en çok giyen oyuncu unvanına da sahip.

MAÇTAN ÖNCE

Dortmund'daki Signal Iduna Park'ta oynanan özel maçta taraftarlar, milli takıma veda eden Lukas Podolski için kale arkasındaki tribünde "Poldi" yazılı koreografi yaptı. Alman Futbol Federasyonu yetkilileri, karşılaşma öncesinde yıldız futbolcuya flama, çiçek ve bir tablo hediye ederken, Podolski maskesi takan taraftarlar da futbolcuyu uzun süre alkışladı. Gözyaşlarına hakim olamayan Alman futbolcu, taraftarlara teşekkür etti.