20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Maicon'a Galatasaray talip oldu Sao Paulo'lu taraftarlar bayram etti

Galatasaray'ın talip olduğu Brezilyalı stoper Maicon, Sao Paulo'lu taraftarları bir hayli sevindirdi.

12 Haziran 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Maicon'a Galatasaray talip oldu Sao Paulo'lu taraftarlar bayram etti

Galatasaray'dan Edin Visca Atağı

Yeni sezona yepyeni bir kadroyla girmek için neredeyse her bölgeye transfer çalışması yapan Galatasaray, sürpriz bir isim için kolları sıvadı. Bruma’nın yerini, sezonun flaş ekibi Başakşehir’de çok iyi bir sezon geçiren, toplam 43 maçta 10 gol 13 asistlik bir performans ortaya koyan Bosnalı kanat oyuncusuyla doldurmakta kararlı olan Sarı-Kırmızılılar, menacerler aracılığıyla nabız yoklamaya başladı. Geçen sezon Başakşehir, Katar’dan gelen 6.5 milyon Dolar’lık (23 milyon TL) teklifi kabul etmiş, ancak 27 yaşındaki oyuncu İstanbul’dan ayrılmak istememişti.

Katar’a gitmemişti... 

Bu kez teklifin, yeniden yapılanmaya giden Galatasaray’dan geliyor olmasının Visca’nın kararında önemli bir rol oynayacağı düşünülüyor. Kulübüyle geçen sezon mukavele yenileyip anlaşmayı 2020’ye kadar uzatan başarılı futbolcunun şu an tüm bonuslarıyla beraber yaklaşık 1 milyon Euro (4 milyon TL) kazandığı da gelen haberler arasında. Geçen sezon 6.5 milyon Dolar’a ‘Evet’ diyen Başakşehir’in bu kez kapıyı 7 milyon Dolar’dan (Yaklaşık 24.5 milyon TL) açtığı, Başkan Dursun Özbek’in kafasındaki rakamın ise 4 milyon Dolar (14 milyon TL) olduğu bildirildi. Taraflar bu hafta içinde birkaç kez daha bir araya gelecek ve konuyu somut bir zeminin üzerine oturtmaya çalışacak.

(Fanatik)

Maicon: "Bırakın gideyim"

Brezilyalı savunmacı, Galatasaray'a gelebilmek için Sao Paulo'yu karşısına aldı. Cim-Bom, 2020’ye kadar sözleşmesi bulunan Brezilyalı stoperden haber beklerken, oyuncu da kulübüne başvurarak kariyerini Avrupa’da ve sarı-kırmızılı kulüpte sürdürmek istediğini söyledi. Aslan, bonservisin 4 milyon euro seviyesine inmesini bekliyor.

Galatasaray’ın stoper transferinde ilk isim olarak düşündüğü Sao Paulo’nun savunmacısı Maicon, mutlu olmadığını söyledi, sarı-kırmızılı kulübü istediğini dile getirdi.2020’ye kadar sözleşmesi bulunan 28 yaşındaki futbolcu, ayrılmak istediğini dile getirirken, Cimm-Bom’dan gelen teklifi de iletti. Kulübünde huzursuz olan ve hocası ile arası açık olduğu bildirilen Maicon’un, “Burada mutlu değilim. Kariyerimi tekrar Avrupa’da sürdürmek istiyorum. Galatasaray’dan iyi bir teklif aldım ve bunu değerlendirmek istiyorum” dediği öğrenildi. Sambacı, bonservisi konusunda kulübünden kolaylık göstermelerini ifade etti.

Sao Paulo ise bonservis bedeli olarak en son 6.5 milyon euroya kadar indi. Ancak sarı-kırmızılılar bu rakamı kabul etmedi. Cim-Bom’un, kulübü ile problemli olmasını fırsata dönüştürerek bu rakamı aşağı çekmeye çalıştığı belirtildi. 

Galatasaray, 1.91’lik stoperle maddi konularda anlaşmaya varmıştı. 4 senelik sözleşme önerilen Maicon’a her sene için 2.6 milyon teklif edildiği bildirildi Futbolcunun menajerlerinin Sao Paulo ile görüşmelerinin sürdüğü ve bonservisin Galatasaray’ın istediği 4-4.5 milyon euro seviyesine çekilmesinin planlandığı belirtildi.

(Milliyet)

Dev takas! Kjaer - Sosa

Kanarya için bir ilginç iddia daha geldi. Milan'ın kıskacında olan Simon Kjaer için sarı-lacivertlilerin karşı bir öneri sunduğu belirtildi.

Fenerbahçe'nin Danimarkalı stoper için Milan'dan 7.5 milyon euro ve Sosa'yı istediği kaydedildi. Kısa süre önce Antalyaspor'u reddetmişti.

MOUTİNHO KARARSIZ

Fenerbahçe, 10 numara listesindeki isimlerden olan Joao Moutinho konusunda pusuya yattı. Portekizli futbolcu geleceğiyle ilgili net karar veremezken, Monaco da onu bırakmaya niyetli değil. Teknik direktör Leonardo Jardim "Kalmasını istiyorum" dedi.

(Fotomaç)

Kartal'dan Jackson Martinez hamlesi

Kartal, gündemine Jackson Martinez’i aldı. Aboubakar olmazsa 30 yaşındaki golcü kiralanacak. 7.5 aydır oynamayan Kolimbiyalı’nın sakatlığı düşündürüyor

Beşiktaş bir yandan Vincent Aboubakar'ın transferini sonlandırmak isterken diğer yandan da alternatif isimlere yöneldi... Yönetim, önümüzdeki hafta içinde Kamerunlu golcü Aboubakar için kulübüne son teklifini iletecek ve beklemeye geçecek.

İLK HEDEF MARTİNEZ

Beşiktaş Yönetimi, olumsuz bir cevap gelmesi durumunda ise listesindeki golcülerle temaslarını hızlandıracak. Kartal, golcü transferinde öncelikli olarak Jackson Martinez'i yoklayacak. 30 yaşındaki yıldız futbolcu Çin'in Guangzhou Evergrande takımında forma giyiyor.

G.SARAY DA İSTEDİ

Martinez daha önce Galatasaray ile de yakınlaşmıştı. Kartal, 7.5 aydır oynamayan Martinez'in sağlık raporlarını titizlikle inceleyecek...

(Takvim)

Oğuzhan Özyakup'a Roma kancası!

Gelecek yıl Juventus'u geçip şampiyon olmak isteyen Roma, orta saha bölgesine takviye yapmayı hedefliyor.

Roma, listesindeki aday sayısını üçe indirdi. La Gazzetta dello Sport'ta yer alan habere göre; Roma'nın futbol direktörü Monchi'nin ön plana aldığı oyunculardan biri de Oğuzhan. Bu transfer için harekete geçen İtalyan devi, diğer iki alternatifinden gelecek cevaba göre teklifini yapacak.

DİĞERLERİNİ BEKLİYORLAR

Roma'nın ilgilendiği diğer isimler Sampdoria'da oynayan Lucas Torreira ve Nice'te forma giyen Jean-Michel Seri. Sampdoria Torreira için 15 milyon euro, Nice ise Seri için 20 milyon euro istedi. Bu talepleri değerlendirmeye alan Roma, Oğuzhan için de fiyat talebinde bulundu.

(fotomaç)

Moting’in kafası karıştı

Trabzonspor, ön görüşme yaptığı Kamerunlu forvette Beşiktaş’ın devreye girmesiyle birlikte sıkıntı yaşıyor!

Beşiktaş, Trabzonspor'un planlarını alt üst etti. Bordo-mavililerin uzun süredir takip ettiği Choupo-Moting ile yaptığı ön görüşmeler olumlu geçmişti. Ancak Beşiktaş'ın devreye girmesi Kamerunlu forvetin kafasını karıştırdı. Başkan Muharrem Usta, bu transferi gerçekleştirmek için yoğun çaba harcarken, 28 yaşındaki oyuncunun menajerinin, "Türkiye'ye gelme noktasında bir sorunumuz yok. Ancak bir çok teklif var ve bunlar arasındaki kararımızı henüz vermedik. Şu an düşünme aşamasındayız" diyerek zaman istedi.

(Sabah)

Yusuf Yazıcı'ya 10 milyon Euro

Trabzonspor’da ligin ikinci yarısında parlayan genç yıldız Yusuf Yazıcı’nın transfer olacağıyla ilgili iddialar günden güne artmaya devam ediyor.

Çıkan iddialar üzerine Trabzonspor, son olarak ligin son şampiyonu Beşiktaş ile adı anılan Yusuf’un bonservis bedelini açıkladı.

Bordo-Mavililier’in başkanı Muharrem Usta’nın ‘satılmayacak’ dediği Yusuf için Karadeniz ekibinin en az 10 milyon Euro (39 milyon TL) bonservis bedeli belirlediği bildirildi.

(Fanatik)