27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

Medel: Bu hayali yarıda bırakıp gitmek istemiyorum

Beşiktaş'ın Şilili futbolcusu Gary Medel, şampiyonluk hayalini gerçekleştirmeden Beşiktaş'tan ayrılmak istemediğini söyledi.

13 Kasım 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Medel: Bu hayali yarıda bırakıp gitmek istemiyorum

Medel, AA muhabirlerine yaptığı açıklamada, kendisiyle ilgilenen  kulüplerin olduğunu ancak önceliğinin Beşiktaş'ta başarılı bir sezon geçirmek  olduğunu kaydetti.

Devre arasında gitmeyi düşünüp düşünmeyeceği sorusunu yanıtlayan  tecrübeli futbolcu, "Beşiktaş'ta 3 senelik kontratım var. Şampiyonluk ve kupa  sevinci yaşamak istiyorum. Bu hayali yarıda bırakıp gitmek istemiyorum." dedi.

İsmi Arjantin basınında River Plate ile anılan Medel, "River Plate'e  gitmezdim, Boca Juniors olabilirdi." diye konuştu.

"Alanya'da yaşanan olay artık geride kaldı"

Medel, Aytemiz Alanyaspor maçında teknik direktörleri Şenol Güneş'in  yedek oyuncuları çağırması sırasında kulübeye gelişlerinde yavaş davranmalarıyla  ilgili, "Alanya'da yaşanan olay artık geride kaldı. Orada yavaş davrandım. Takım  arkadaşlarıma orada yardım etmedim, bundan dolayı da kendilerinden özür diledim.  Şu anda elimden geldiği kadar çalışıp, kendimi göstermeye gayret ediyorum.  Takımdaki yerimi kazanmak istiyorum. Bu durum beni mücadeleden vazgeçirmiyor.  Alanya'da yaşanan olaydan sonra isteğim ikiye katlandı. Tamamen takıma adapte  olmaya çalışıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Şilili futbolcu yedek olmasına rağmen takımına destek vermeye  çalıştığını vurgulayarak, "Gerekli dakikaları alamamam benim için şu anda üzücü,  zor bir durum. Elimden geldiği kadar çalışıp takımdaki yerimi kazanmaya  çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'taki ilk dönemlerinin istediği gibi geçmediğini kaydeden  Medel, "İlk 11'e adaptasyonum daha kolay geçer diye düşünmüştüm ama 2 senedir üst  üste şampiyon olan takım var. 11'de oynayan çok güçlü oyuncular var. Bana da yeni  bir mücadele yeteneği katıyor. Aslında uzun zamandır başıma gelmeyen bir şey. Bu  da benim için güzel bir tecrübe oluyor." yorumunu yaptı.

"Yedek olmanın gereği neyse onu yapıyorum"

Avrupa'da Sevilla ve Inter gibi önemli kulüplerde oynayan Medel, ilk  11'e girmek için daha çok çalıştığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Büyük kulüplerde, büyük oyuncularla oynadım. Şimdi de büyük  kulüpteyim, etrafımda büyük oyuncular var. Şu anda oynamıyorum, yedeğim. Yedek  olmanın gereği neyse onu yapıyorum. Oynamasam bile takım arkadaşlarımı  destekliyorum. Takım arkadaşlarını desteklemek yedek olmanın kuralıdır. En iyi  şekilde çalışıp oynamayı hedefliyorum."

"Kırmızı kartlar herhalde doğruydu"

Beşiktaş'ın Fenerbahçe ile oynadığı karşılaşmada takımının aleyhine  sonuçlanan penaltı pozisyonunu değerlendiren Gary Medel, şunları kaydetti:

"O maçtaki pozisyon penaltı mıydı değil miydi, tartışılır. Hakem  penaltı olarak değerlendirdiyse ona katılmak lazım. Biz şu anda geri dönüş  gerçekleştiriyoruz, güzel işler çıkarıyoruz ve önümüze bakıyoruz."

Süper Lig'deki ilk derbisinde Fenerbahçe'ye karşı forma giyen Şilili  oyuncu, 5 kırmızı kartın çıktığı derbi atmosferine de değinerek, "Türkiye'deki  derbilerde taraftarların etkisi çok büyük. Güney Amerika ile benzerlikler var.  Kırmızı kartlar herhalde doğruydu. Bir oyuncu kötü niyetle giriyorsa kırmızı  olması lazım. Türkiye'deki hakemleri biraz İspanya'daki hakemlere benzetiyorum.  İngiltere'deki hakemler biraz daha farklı, biraz daha oynatmaya yönelik  davranıyorlar. Sertliğe biraz daha izin veriyorlar." ifadelerini kullandı.

"Büyük bir takımız ve büyük oyunculardan kurulu bir ekibiz"

Siyah-beyazlı ekibin Süper Lig'deki şampiyonluk şansını değerlendiren  Medel, şöyle devam etti:

"Lige orta halli başladık. 'Kötü başladık' da diyebiliriz ama son  haftalarda birkaç puan kapatmayı becerdik. Büyük bir takımız ve büyük  oyunculardan kurulu bir ekibiz. Henüz ligin yarısı bile olmadı, yarısından  fazlası hala duruyor. Mücadele edeceğiz. Şampiyon olabileceğimizi düşünüyorum."

Medel, başarılı bir şekilde mücadele ettikleri Şampiyonlar Ligi'ndeki  şansları konusunda ise "Gruptan çıkabilirsek Avrupa'nın en iyi takımlarına karşı  mücadele edeceğiz. Hayalimiz büyük ama mücadele gücümüz de var. Ne yapacağımıza  bakacağız. Şampiyonlar Ligi'ndeki takımların hepsi büyük ekipler. Bizim gibi her  gelen takım zor olacaktır, aralarında pek fark yok." değerlendirmesinde bulundu.

Rakiplere ilginç benzetme

Saha içinde agresif görüntüsüyle dikkati çeken Medel, sosyal hayatta  öyle olmadığını vurgulayarak, "Sosyal hayatımda herkes gibiyim. Çocuğumla, eşimle  zaman geçiriyorum. Çocuklarıma iyi örnek olmaya çalışıyorum. Saha içinde takım  arkadaşlarım var, onlar benim ailem ama rakip benim düşmanım oluyor." şeklinde  konuştu.

Gary Medel, kayarak topa müdahalesinde faul çekincesi yaşayıp  yaşamadığına yönelik bir soru üzerine, "Hakemler görevini yapıyorlar. Doğru  yerde, doğru kararı vermekle yükümlülüler. Faul varsa tabii ki verecekler, yoksa  vermeyecekler. Gözlem olarak biraz daha uluslararası gözlükle bakmaları  gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Stoper ve ön liberoda oynamanın kendisini daha iyi hissettirdiğini  anlatan Medel, Beşiktaş'ta zaman zaman şans bulduğu sağ bekte daha önceleri az  görev aldığını dile getirdi.

Savunma oyuncularına göre kısa olmasına rağmen hava toplarında etkili  olmasına açıklık getiren Medel, "Zamanlama çok önemli. Zamanında zıplayan boy  avantajını kazanır." açıklamasında bulundu.

"Beşiktaş taraftarlarına çok şaşırdım"

Sezon başındaki transferler sırasında taraftarların organize ettiği ve  kulübün sürdürdüğü "Come to Beşiktaş" kampanyasının yanı sıra siyah-beyazlı  taraftarları değerlendiren Medel, "(Come te Beşiktaş) çok büyük yenilikti.  Futbolun gündemine bomba gibi düştü. Bütün futbol dünyası bunu konuştu. Beşiktaş  taraftarlarına çok şaşırdım. Onlara bir taraftar grubu diye hitap edemeyiz. Stada  girdiğimiz zaman bütün stat 90 dakika tezahürat yapıyor. Bu herhalde futbolda çok  az görülen bir şey." diye konuştu.

Kendisi gibi yedeklikten henüz kurtulamayan Alvaro Negredo ile hem  saha içinde hem saha dışında çok iyi iletişim içinde olduğunu vurgulayan Medel,  sözlerini şöyle sürdürdü:

"Negredo ile ailecek görüşüyoruz. Kendisiyle daha önce beraber  oynamıştım. Takımın şampiyon olması için buradayız. Şu an yedek oturuyorsak bu,  daha fazla çalışmamız gerektiğini gösteriyor. Yerimizi kazanmanın mücadelesini  vereceğiz. Şu anki durumumuzda takım için en iyisini yapıp görevimizi yerine  getireceğiz."

Şili Milli Takımı'ndaki tartışmalar

Şili Milli Takımı'nda da forma giyen Medel, milli takımın eski teknik  direktörü Jorge Sampaoli'nin, kendilerine yönelik çete suçlaması yaptığı yönünde  çıkan haberlere de açıklık getirdi.

Sampaoli'nin Şili Milli Takımı'nda çete olduğu yönünde bir ifadesinin  bulunmadığını belirten Medel, "Sampaoli çete yakıştırması yapmadı. Bu  yakıştırmayı yapan Şili basınıydı. Şili basını böyle bir çete olduğunu söyledi.  Bu şekilde bir çete yok. İyi arkadaş grubumuz var. Yaklaşık 100 maç ortalamasıyla  oynayan birçok arkadaşımız bulunuyor. Sampaoli'den böyle bir söz çıkmadı." diye  konuştu.

Gary Medel, Türkiye'deki yabancı oyuncu sayısıyla ilgili soruya ise  "Ne diyeceğimi çok iyi bilmiyorum, çok yeniyim. Sadece kendi durumumla ilgili bir  şeyler söyleyebilirim. Burada rahat ve mutlu olduğumu söyleyebilirim. Bunun  dışında başka bir şey diyemeyeceğim. Bu konuyla ilgili yorum yapamayacağım."  şeklinde yanıt verdi.