29 Kasım 2025 Cumartesi / 9 CemaziyelAhir 1447

Okun altın adamı Mete

Milli sporcumuz, Avrupa Grand Prix’inde klasik yay erkeklerde Moldovalı Olaru’yu 6-0 yenerek şampiyon oldu. Makaralı Yay Kadın ve Makaralı Yay Karışık takımlarımız da altın madalya kazandı.

StarSpor5 Ağustos 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Okun altın adamı Mete

TÜRK okçuları, Bulgaristan’da yapılan Avrupa Grand Prix müsabakalarında büyük bir başarıya imza attı. Başkent Sofya’daki organizasyonda klasik yay erkeklerde Mete Gazoz, finalde Moldovalı Dan Olaru’yu 6-0 yenerek birinciliği elde etti.     

Yeşim Bostan, Gizem Elmaağaçlı ve Ayşe Bera Süzer’den oluşan Türkiye Makaralı Yay Kadın Takımı, finalde Estonya’yı 227-225 yenerek altın madalyanın sahibi oldu. Yeşim Bostan ve Demir Elmaağaçlı’dan kurulu Türkiye Makaralı Yay Karışık Takımı da aynı ülkeyi 155-153 mağlup ederek şampiyonluğa ulaştı.  Demir Elmaağaçlı, Evren Çağıran ve Samet Can Yakalı’dan oluşan Makaralı Yay Erkek Takımı ise finalde İtalya’ya 226-225’lik skorla yenilip gümüş madalyada kaldı.  Mete Gazoz ve Gülnaz Büşranur Çoşkun’dan oluşan klasik yay karışık takımı da finalde Rusya’ya 6-2 mağlup oldu ve gümüş madalya aldı. Makaralı Yay kadınlarda da Ayşe Bera Süzer, Hırvat Amanda Mlinaric’i 140-139 yenerek bronz madalya kazandı.

ÖNERİLEN VİDEO

Faciaya kıl payı: Heyelan anı kamerada

Kapat
Video yükleniyor...