26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Real Madrid Manchester United 2017 maç özeti

Uluslararası Şampiyonlar Kupası'nda Manchester United, Real Madrid'i normal süresi 1-1 biten maçta penaltılarda mağlup etti. Her iki takımın da zorlandığı penaltılarda Manchester United, 2-1 kazanan taraf oldu ve toplamda 3-2'lik skor elde ederek zafere ulaştı.

24 Temmuz 2017 Pazartesi 07:00 - Güncelleme:
Real Madrid Manchester United 2017 maç özeti

Manchester United Real Madrid 2017'de ilk kez karşı karşıya geldi. Karlılaşmaya gol yapılamayan penaltı atışları damga vurdu.Uluslararası Şampiyonlar Kupası'nda Manchester United, Real Madrid'i penaltı atışları sonunda mağlup etti.  UEFA Süper Kupa için karşılaşacak olan iki takım, bu dev maçın provasını ABD'de yaptı. İki takımın da dengede götürdüğü maçta tempo zaman zaman arttı, zaman zaman düştü. Karşılaşmadaki ilk gol, ilk yarının duraklama anlarında geldi. Manchester United'ın genç yıldızı Lingard, attığı golle takımını soyunma odasına 1-0 önde götürdü. İkinci yarıya her iki ekip de birçok oyuncu değişikliğiyle başlarken Real Madrid, aradığı golü 69. dakikada buldu. Casemiro'nun penaltı vuruşu sonrası skor 1-1 olurken 90 dakika sonunda başka gol sesi çıkmadı.




Uzatmalara giden karşılaşmada eşitlik yine bozulmayınca penaltı atışlarına geçildi. Her iki takımın da zorlandığı penaltılarda Manchester United, 2-1 kazanan taraf oldu ve toplamda 3-2'lik skor elde ederek zafere ulaştı.

Böylece Süper Kupa maçı öncesinde karşılaşan iki takımın maçından galibiyetle ayrılan İngiliz devi oldu.

45. dakikada Martial'ın ara pasında Lingard, United'ı 1-0 öne geçirirken devre de böyle bitti.

İkinci yarıda genç oyunculardan kurulu bir kadroyla sahaya çıkan Real Madrid, Casemiro'nun penaltı golüyle eşitliği sağladı.




Eşitlik bozulmayınca kupa formatı gereği penaltılara geçildi. Penaltılarda ilk 4 penaltının her iki takım tarafından da gole çevrilememesi dikkat çekerken United, atışların devamında Mkhitaryan ve Blind'le gole ulaşırken Real'in tek penaltı golünü Quezada kaydetti. Böylece Manchester United, Real Madrid'i penaltılarla da olsa mağlup etmeyi başardı.