26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Şikede 1 numara FETÖ

Firari Fetullah Gülen’in yanı sıra Hidayet Karaca ve Ekrem Dumanlı dahil olmak üzere 108 şüpheli iddianamede yer aldı. Şüpheliler, silahlı terör örgütü kurmakla suçlanıyor. FETÖ, Cihan Oskay’a da şike iddialarını yazdırarak gündem oluşturdu.

KEMAL GÜMÜŞ3 Aralık 2016 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Şikede 1 numara FETÖ

Hükümetin üzerine şikeyi yıkacaklardı

İddianameye göre, şike soruşturması Fethullah Gülen’in talimatıyla başladı. Gülen'in bir sohbetinde "Futbol camiasına da girelim, kitleleri etkilemek için" gibi ifadeler kullandığı vurgulandı. FETÖ’nün şike soruşturmasını kaos yaratmak ve hükümeti devirmek için kullandığı kaydedildi. Öte yandan şike soruşturmasının o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatıldığı şeklinde FETÖ örgütü tarafından algı oluşturulmaya çalışıldığı da iddianamede belirtildi. Şikenin olmadığı tarihte telefon dinlenmesinin yapıldığına dikkat çekildi.

Yıldırım ‘Ergenekoncu’ ilan edilip hedef yapıldı

İddianamede Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ın FETÖ tarafından neden hedef olarak seçildiğine de değinildi. FETÖ’nün Aziz Yıldırım’ı ‘Ergenekoncu’ olarak tanımladığı ve askeri ihalelere girdiğinden hedef aldığı iddianamede anlatıldı. İddianamede 76müşteki yer alırken Yıldırım, asbaşkan Şekip Mosturoğlu, futbolcu Emmanuel Emenike, Beşiktaş'ın eski yöneticisi Serdal Adalı ve teknik direktör Rıza Çalımbay da bu isimler arasında.