İSVİÇRE’DE 3 MAÇ YAPTI
■ YENİ sezon hazırlıklarına 28 Haziran’da başlayan Galatasaray, ardından yurt dışı kampı için 7 Temmuz’da İsviçre’ye gitti. Zürih ve Montrö’de kamp yapan Sarı-Kırmızılılar, burada 3 hazırlık maçı oynadı. İsviçre’deki ilk karşılaşmada FC Wil’i 1-0 mağlup eden Cim Bom, PSV Eindhoven’a 3-1, Valencia’ya ise 2-1 yenildi. 21 Temmuz’da yurda dönen Aslan, 25 Temmuz’da ise 2. Lig ekibi Sakaryaspor’la karşılaştı ve bu maçı 3-0 kazandı.
TARAFTARLARA UMUT VERMEDİ
■ SARI-KIRMIZILILAR, ardından Tunus’ta Club Africain’la karşı karşıya geldi ve bu karşılaşmadan da 1-0 galip ayrıldı. Cim Bom, sezon öncesi son hazırlık maçını ise Yunanistan şampiyonu AEK ile oynadı. Galatasaray, öne geçtiği mücadeleden 3-2 mağlup ayrılarak yurda döndü. Bu 6 maçta 9 kez fileleri havalandıran Fatih Terim’in öğrencileri 8 defa da topu kalesinde gördü. Galatasaray’ın bu maçlarda sergilediği performans ise taraftarlarına umut vermedi.
BU OYUNLA BAŞARI ZOR
■ DEFANS oyuncularının sık sık hata yapması ve savunma arkasına atılan toplardan gol yenilmesi, teknik direktör Fatih Terim’in olduğu kadar taraftarların da canını sıktı. Gomis’in etkisiz performansı da eklenince, Sarı-Kırmızılılar sezon başlamadan kararlar bağlamaya başladı… Bazı Galatasaraylı taraftarlar Devler Ligi’ne atıfta bulunarak, “Bu oyunla başarı çok zor” yorumlarında bulundu. Oynanan futbol sezon öncesinde taraftarları korkuttu.
(Gunes)