TRABZONSPOR İranlı Majid Hosseini’den sonra ikinci stoperine de dün kavuştu. Bordo-Mavililer en son Fransa’nın Lorient takımında forma giyen Zargo Toure ile dün 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. Trabzon’daki tarihi Ayasofya Camii önündeki imza törenine Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu, Genel Sekreter Ömer Sağıroğlu, Zargo Toure ile futbolcunun babası da katıldı.
BONSERVİSİNİ KENDİ ÖDEDİ
Lorient’e 350 bin euro bonservis parasını kendi ödeyen Toure, ilk yıl 650 bin euro, 2. yıl 550 bin euro, opsiyonu kullanılırsa 3. sezonda 650 bin euro alacak. Her sezon geçerli olmak üzere Senegalli stoper 25 resmi lig maçında 11’de başlarsa 50 bin euro da bonus kazanacak. Ayrıca Trabzon bu oyuncunun menajerlik parasını da kendisinin ödeyeceğini KAP’a bildirdi. Issiar Dia’nın gelmesini tavsiye ettiği Toure şunları söyledi:
TRABZON’DAKİ HAYAT BANA GÖRE
“Dia, Trabzon’un çok önemli kulüp olduğunu belirtti. Türkiye’yi müslüman olduğu için seçtim. Burası benim ikinci evim olacak. Buradaki hayat tam bana göre. Umarım hepimiz için başarılı bir yıl olur.” Asbaşkan Hayrettin Hacısalihoğlu ise, “Toure stoperde başarılı bir oyuncu. Ondan büyük beklentilerimiz var. Babası Senegal’den imza törenine geldi. O da eski bir futbolcudur. Azıcık genç olsa onu da kadromuza katacaktık” dedi.