16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Tribünlerde büyük panik! Deprem...

İtalya'da hissedilen 6.1 büyüklüğündeki deprem Serie A'da oynana Pescara-Atalanta maçının durmasına sebep oldu.

27 Ekim 2016 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Tribünlerde büyük panik! Deprem...
İtalya’nın başkenti Roma’ya yakın merkezli meydana gelen deprem, İtalya Serie A’da oynanan Pescara – Atalanta maçında hissedildi.
 
Tribünlerde ve sahada panik yaşanırken mücadelenin 2 dakika durmasına yol açtı.
 
Depremin 5.5 şiddetinde olduğu açıklandı. Kısa süreli duran maç devam ederken maçı 1-0 konuk ekip Atalanta takımı kazandı. İtalya’da birkaç saat arayla iki sarsıntının olduğu ve birinci sarsıntının 6.1 şiddetinde olduğu belirlendi.
Ağustos ayında İtalya’da meydana gelen depremde 300’e yakın insan yaşamını yitirmişti.
 
'ÇOK SAYIDA EV YIKILDI'
 
SKYTG 24 kanalının canlı yayınına katılan Ussita Belediye Başkanı Marco Rinaldi, "Çok sayıda ev yıkıldı. Bizim memleketimiz bitti." dedi.Rinaldi, ilk sarsıntının ardından insanların evlerinden çıktığını, bu nedenle ikinci depreme sokakta yakalandıklarını söyledi.
 
OKULLAR TATİL EDİLDİ
 
İlk depremin ardından herhangi bir can kaybı yaşanmadığı, iki kişinin yaralandığı duyurulurken, ikinci sarsıntı sonrası can kaybı ve yaralı sayısına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. İlk sarsıntı gibi ikinci sarsıntı da başkent Roma ve çevre illerde hissedildi. Bölgede artçı sarsıntılar sürüyor. Bu arada, ikinci sarsıntının ardından deprem bölgesi yakınlarındaki yerleşem yerleri Terni, Perugia, Teramo, Ascoli Piceno ve Camerino'da okullar tatil edildi. Vatan