26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Ukraynalı holiganlar Beşiktaşlılara pusu kurdu

Dinamo Kievli holiganlar, dün gece şehir merkezindeki Beşiktaşlı taraftarlara ayrı yerlerde saldırılar düzenlendi.

Sporx6 Aralık 2016 Salı 07:00 - Güncelleme:
Ukraynalı holiganlar Beşiktaşlılara pusu kurdu
Dinamo Kievli holiganlar, dün gece şehir merkezindeki Beşiktaşlı taraftarlara ayrı yerlerde saldırılar düzenlendi.
 
Bir grup Ukraynalı holigani, şehir merkezinde gördükleri az sayıdaki Beşiktaş taraftarına saldırdılar ve şehir merkezinde bir kovalamaca yaşandı. Bu anlar, Kiev'de bir sivilin telefonuna kaydedildi.
 
Ukrayna basınında yer alan habere göre; Dinamo Kievli holiganlar, Beşiktaş taraftarlarına metroda pusu kurdular. Bir anda metro altgeçidinden Beşiktaşlı taraftarların üstüne saldıran holiganlar arasında bir kovalamaca yaşandı. Şehir merkezindeki Gulliver alışveriş merkezi yakınlarında gruplar birbirleriyle temas kurdu ve kavga başladı. Çıkan kavga, olay yerine geç gelen Ukrayna polislerince durduruldu. Ancak, bu sırada yaralanan Beşiktaş taraftarları olduğu ve bunların hastaneye kaldırıldıkları belirtildi.
 
POLİS RAPORUNDAN YANSIYANLAR
 
Kharkiv'de yaşanan bir başka olay ise bugün Ukrayna basınına yansıdı. Beşiktaş ile HC Motor Zaporozhye arasında Kharkiv'de 4 Aralık Pazar akşamı oynanan ve siyah beyazlıların 35-33 kazandığı VELUX EHF Hentbol Şampiyonlar Ligi maçından sonra kavga çıktı. Kharkivli holiganlar, Beşiktaşlı taraftarlara saldırdı.
 
Ukrayna basınında, holiganların polislere verdiği ifadelere dayanılarak şu bilgiler verildi: "Hentbol maçı sırasında holiganlar, bir grup Beşiktaşlı taraftarı görüyor ve maç sonunda 'işlerini bitirme'ye karar veriyorlar. Dışarıya telefon açıp 2 arabayla adam topluyorlar. Beşiktaşlı taraftarları gizlice takip ediyorlar ve tren istasyonunda sıkıştırıyorlar. İlk kavga platformda çıkıyor. Tren gelmesine rağmen kavga devam ediyor, büyük bir felaket atlatılıyor. Ardından polisler gelip olayı dağıtıyor.
 
Ardından ikinci bir kavga çıkıyor. Metro alt geçidinde çıkan kavganın sonunda Beşiktaşlı taraftarlın üstlerindeki giysileri ve pankartlarını alıp, Metalist Stadium'da zafer pozu çektiriyorlar.