25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Ümit Özat ''kadınlar futboldan anlamaz'' demişti ama...

2012'de 'Futbol erkek oyunu' diyerek spor kamuoyunu meşgul eden Ümit Özat, günümüzde ise kadın antrenörün de yer aldığı ekibiyle başarı kovalıyor.

25 Ekim 2014 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Ümit Özat ''kadınlar futboldan anlamaz'' demişti ama...
Galatasaray'dan olaylı ayrılan Duygu Erdoğan, yorumculuk günlerinde sarı-kırmızılı taraftarlarla yıldızı barışmayan Fenerbahçe eski kaptanının yardımcısı oldu.
 
Habertürk TV'de yayınlanan 'Bizim Stadyum' programına, teknik direktör Ümit Özat ile sunucu Simge Fıstıkoğlu arasındaki tartışma damgasını vurdu. "Kadın taraftarları kaale almıyorum" sözleriyle alevlenen fikir ayrılığı, kadın-erkek ayrımcılığı tartışmasına döndü. 
 
"FUTBOL ERKEK OYUNUDUR" 
 
Fıstıkoğlu, Fenerbahçe-Trabzonspor maçı sonrası kadın taraftarların görüşlerinin ekrana gelmesi sonrası Özat’ın yaptığı yorumlara tepki gösterdi. Eski milli futbolcu, "Eşimle bile futbol konuşmam, sizinle hiç konuşmam. Futbol konuşacağım kişinin benim futbol düzeyimde olması lazım. Futbol erkek oyunudur" sözleriyle stüdyoda soğuk rüzgarlar estirdi. Programın sunucusu olan Fıstıkoğlu ise "Futbol üzerine konuşmak için gördüğünü anlamak yeterli. O yorumları yapan kadınlar da gördüklerini anlayacak akla sahip. Ben size futbol bilgimi kanıtlamak zorunda değilim" yanıtını verdi. Ümit Özat, Fıstıkoğlu'nun "Boşa futbol oynamışsınız" tepkisi sonrası canlı yayını terk etti. Ancak CNN Türk canlı yayınına telefonla bağlanan ikili, kavgayı burada sürdürdü. 
 
ÖZAT'A KADIN YARDIMCI 
 
"Kadınlar futboldan anlar mı?" sorusuna yanıt bulmak adına bolca program yapıldı. Tartışmanın kahramanlarından Ümit Özat ise aradan 2 yıl geçtikten sonra adeta kendini yalanladı. PTT 1. Lig ekiplerinden Elazığ spor 'un teknik direktörlüğünü yapan eski futbolcu, Galatasaray 'dan olaylı bir şekilde ayrılan kadın antrenör Duygu Erdoğan'ı teknik ekibine aldı. Üstelik 'yardımcı antrenör' olarak. 
 
PTT 1. Lig'de ilk kez görev yapacak olan Erdoğan, " Türkiye ’de bayanlar bu alanda biraz geride kaldı. Tabi bu bizim eksikliğimiz, kendimizi yeterince tanıtamıyoruz. Daha önce Süper Lig ve altyapı liglerinde yer aldım. 1. Lig’de ilk kez çalışacağım. Ligleri tanımak, bu ligdeki futbolcularla çalışmak çok önemli bir deneyim. Benim için takım fark etmiyor, ama bir Elazığlı olarak Elazığspor'da olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum" şeklinde konuştu. 
 
FENERBAHÇE'Yİ ÖVDÜ, GALATASARAY'DAN GÖNDERİLDİ 
 
Galatasaray'da Fatih Terim döneminde A takım antrenmanlarına katılan 26 yaşındaki antrenör, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar sonrası işinden olmuştu. Altyapıdan A takıma yükselen Erdoğan, futbolcular Sabri Sarıoğlu ve Engin Baytar'ı hedef alan ve Fenerbahçe’yi öven tweetleri ile gündeme gelmişti. 
 
İstanbul Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu'nu bitiren Duygu Erdoğan, Marmara Üniversitesi Spor Kulübü ve Maltepe Yalıspor'da top koşturdu. 2008 yılında Beşiktaş Kulübü'nde staja başlarken, kulübün alt yapısında, U17 ve A2 takımlarında yardımcı antrenörlük yaptı. Beşiktaş'la geçen 2 yılın ardından Galatasaray'a geçti. 
 
ÜMİT ÖZAT'IN ELAZIĞSPOR KARNESİ 
 
Bordo-beyazlı takım PTT 1. Lig'de çıktığı 6 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi aldı. Topladığı 8 puanla 9. sırada yer alan Elazığ temsilcisi, rakip filelere 9 gol gönderirken, kalesinde de 9 gol gördü.