19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Yeni Malatyaspor - Beşiktaş: 0-0

Süper Lig'in 13. hafta mücadelesinde Beşiktaş, Evkur Yeni Malatyaspor ile 0-0 berabere kaldı.

25 Kasım 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Yeni Malatyaspor - Beşiktaş: 0-0
Süper Lig'de 13. hafta mücadelesinde Erol Bulut'un çalıştırdığı Evkur Yeni Malatyaspor ile Şenol Güneş'in takımı Beşiktaş kozlarını paylaştı
 
Yeni Malatya Stadyumu'nda oynanan karşılaşma 0-0''lık eşitlikle sona erdi. Maçın ilk devresinde tehlike yaratamayan Beşiktaş ikinci devrede de aradığı golü bulamadı. Şampiyonlar Ligi'nde Porto maçı dönüşü deplasmanda iki puan bırakan Beşiktaş, Avrupa maçı sonrasında ligde yeniden takıldı
 
Alınan bu sonucun ardından Malatyaspor 15 puana yükseldi. Beşiktaş ise 23 puana çıktı. 
 
Ligin bir sonraki haftasında Yeni Malatyaspor deplasmanda Akhisarspor ile karşılaşacak. Beşiktaş sahasında Galatasaray'ı konuk edecek
 
ŞENOL GÜNEŞ'TEN ZORUNLU İKİ DEĞİŞİKLİK
 
Süper Lig'in 13. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor'a konuk olan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, cezalı oyuncuların yanı sıra mücadele öncesinde sakatlık yaşayan Pepe'nin durumu nedeniyle hafta içinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Porto ile oynanan maça göre ilk 11'de zorunlu 2 değişiklik yaptı.
 
PEPE SIKINTISI
 
Siyah-beyazlı ekipte, Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşması öncesi Pepe sıkıntısı yaşandı. Tecrübeli oyuncu, ısınma çalışmaları sırasında yaşadığı sakatlık nedeniyle ilk 11'den çıkarıldı ve yedek soyundu. Şenol Güneş, bu oyuncunun yerine savunmanın göbeğinde Necip Uysal'a şans verdi.
 
Beşiktaş'ta sarı kart cezalısı Dusko Tosic ile Gary Medel de 13. hafta mücadelesinde takımlarını yalnız bıraktı. Bu oyuncuların yokluğunda siyah-beyazlı ekipte savunmada Necip ile Matej Mitrovic forma giydi. Bu sezon ligde sadece 4. haftadaki Kardemir Karabükspor maçında sonradan oyuna girerek 19 dakika süre alan Mitrovic, eksik oyuncular nedeniyle ilk kez bir müsabakaya ilk 11'de başladı.
 
Siyah-beyazlı ekip, Evkur Yeni Malatyaspor karşılaşmasına Fabricio, Gökhan Gönül, Necip Uysal, Mitrovic, Adriano, Hutchinson, Tolgay Arslan, Quaresma, Talisca, Babel, Cenk Tosun 11'iyle çıktı.
 
EROL BULUT'UN KADRO TERCİHİ
 
Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, Süper Lig'in 12. haftasındaki Aytemiz Alanyaspor maçının 11'ine göre kadroda iki değişikliğe gitti.
 
Bulut, Beşiktaş mücadelesine takımını Ertaç Özbir, Chebake, Yalçın Ayhan, Sadık Çiftpınar, Cissokho, Aytaç Kara, Murat Yıldırım, Azubuike, Pereira, Adem Büyük, Boutaib 11'iyle çıkardı.
 
Genç teknik adam, Aytemiz Alanyaspor maçında cezası nedeniyle forma giyemeyen Faslı golcü Boutaib'e görev verirken, o mücadeleye 11'de başlayan Batuhan Altıntaş'ı kadroya almadı. Erol Bulut, orta sahada da Barazite'nin yerine Azubuike'yi görevlendirdi.
 
BEŞİKTAŞ'A KUTLAMA
 
Sarı-siyahlı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grubundan lider olarak çıkmayı garantileyen Beşiktaş'a maç öncesinde jest yaptı.
 
Malatya temsilcisi, karşılaşma öncesi ısınmaya "Gururumuz Beşiktaş'a Şampiyonlar Ligi 2. turunda başarılar dileriz" yazılı pankartla çıktı.
 
Ayrıca iki takım da karşılaşma öncesi seremoniye çıkarken 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla "İyi ki varsın öğretmenim" pankartı taşıdı.
 
STAT TAMAMEN DOLDU
 
Evkur Yeni Malatyaspor-Beşiktaş maçının oynandığı Yeni Malatya Stadı tamamen doldu.
 
Süper Lig'in 5. haftasındaki Bursaspor maçıyla hizmete giren 27 bin 44 kişi kapasiteli stattaki tüm biletler satıldı. Ev sahibi takım taraftarları, maça büyük ilgi gösterirken, Beşiktaş taraftarları da tribünde kendilerine ayrılan yeri tamamen doldurdu.
 
Statta güvenlik açısından Beşiktaş taraftarlarının bulunduğu tribünün alt kısmı boş bırakıldı.
 
TARAFTARA ÇİĞ KÖFTE DAĞITILDI
 
Maç öncesi Yeni Malatyaspor Kulübü Asbaşkanı Sait Aybak, taraftarlara çiğköfte dağıttı.
 
Evkur Yeni Malatyaspor'un göğüs sponsoru da olan Aybak'ın organizasyonunda Yeni Malatya Stadı kapasitesi olan 27 bin 44 adet çiğköfte, hem ev sahibi takım hem de Beşiktaş taraftarlarına ücretsiz olarak verildi
 
BEŞİKTAŞ ŞUT ÇEKEMEDİ
 
Porto maçı sonrası Malatya deplasmanında 3 puan arayan Beşiktaş, maçın ilk devresindeki görüntüsüyle beklentilerin uzağında kaldı.Topa daha fazla sahip olan ekip Beşiktaş, ilk 45 dakikalık dilimde rakip kaleye isabetli şut gönderemedi.
 
MALATYASPOR DİREĞE TAKILDI
 
Ev sahibi Evkur Yeni Malatyaspor 8. dakiakda mutlak bir golden oldu. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda Aytaç Kara ortasını penaltı noktasının sağ tarafına doğru gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Sadık Çiftpınar kafa vuruşunu yapıtı ancak top sol kale direğine çarparak oyun alanına geri döndü.
 
Kalan dilim daha çok ikili mücadele halinde geçerken 45+1'de Malatyaspor bir tehlike daha yarattı. Topla birlikte ceza yayına sokulan Murat Yıldırım doğrudan kaleyi düşündü, top kalenin üzerinden dışarı gitti ve ilk devre 0-0 tamamlandı.
 
ŞENOL GÜNEŞ'TEN NEGREDO HAMLESİ
 
Beşiktaş ikinci devrede de topla daha çok oynayan taraf olurken, rakip kalede pozisyon yaratmakta sıkıntı çekti. Teknik direktör Şenol Güneş ilk hamlesini Negredo ile yaptı.
 
58. dakikada Ricardo Quaresma'yı kenara alan Şenol Güneş, Negredo'ya şans vererek hücumu Cenk ve Negredo üzerine kurdu
 
Beşiktaş rakip kalede baskısını artırmaya başladı. Şenol Güneş 69'da bu kez de Atiba'nın yerine Oğuzhan Özyakup'u sahaya sürdü. Güneş'in planları ise 73'te sekteye uğradı. Pepe'nin yerine görev alan Necip Uysal da sakatlanınca yerine Fatih Aksoy girdi.
 
MALATYASPOR'DA KAÇAN BİR GOL DAHA
 
Beşiktaş rakip kalede boşluk ararken 83. dakikada Malatyaspor mutlak bir golden oldu. Malatyaspor, hızlı gelişen atakta Boutaib ile tehlike yarattı. Faslı golcünün sağ çaprazdan gelişine vuruşu, Fabri'de kaldı. Bu pozisyondan iki dakika sonra ise Negredo gol kaçırdı. Oğuzhan'ın soldan ortasında Negredo'nun kafa vuruşu üst direkten dışarı çıktı. 
 
Kalan dakikalarda da gol olmadı ve mücadele 0-0 eşitlikle sona erdi. Beşiktaş Devler Ligi dönüşü iki puan daha kaybetti.