26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Apple gizli bir iş ilanıyla mühendis arıyor

Apple, kendi internet sitesinde gizli bir iş ilanı yayınladı. ABD’li güvenlik editörü Zach Whittaker ise sitede gezinirken iş ilanını buldu ancak bunun ardından ilan kaldırıldı.

22 Ağustos 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Apple gizli bir iş ilanıyla mühendis arıyor
Apple, gizli bir iş başvuru sayfası yöntemi ile aradığı yeteneklere sahip mühendisleri buluyor. Gizli bir site aracılığıyle mühendis alımlarını yapan Apple, bu yöntemle kişilerden başvuru öncesi kendini kanıtlamasını istiyor. 
 
ABD’li güvenlik editörü Zach Whittaker, sitede gezinirken ilanı buldu. Durumu fark eden Whittaker, söz konusu sayfa ile us-west-1.blobstore.apple.com adresinde karşılaştı. Bu sayfalarda karşılaşılan bu tür gönderilerin, kişinin rolünün ne kadar kritik olduğunu, işin ölçeğini, temel nitelikleri ve Apple'ın aradığı çalışanın türünü ortaya koyduğu ifade ediliyor.
 
Zach Whittaker, karşılaştığı iş başvurusu gönderisinde, işe alınacak mühendisin milyonlarca disk, on binlerce sunucu ve büyük veriler ile ilgilenerek altyapı geliştirme üzerinde çalışacağı bilgisinin verildiğini belirtti. 
 
 
Gönderi şu şekilde tamamlanıyor: "Eğer yukarıdaki soruların bazılarına evet cevabı verdiyseniz, o zaman size ihtiyacımız var! Özgeçmişinizi bize göndererek bizimle iletişime geçin group.apple.com" (Milliyet)