2 Temmuz 2025 Çarşamba / 7 Muharrem 1447

Çin, uzaktan algılama teknolojisine sahip uyduları yörüngeye gönderdi

Uzaktan algılama teknolojisine sahip Yaogan serisi uydular, elektromanyetik çevresel keşif yapacak ve bazı testler gerçekleştirecek. Ancak batılı gözlemciler, Yaogan serilerinin Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) için keşif amaçlı olarak tasarlandığını düşünüyorlar.

Gökhan Ertaş / star.com.tr25 Ocak 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Çin, uzaktan algılama teknolojisine sahip uyduları yörüngeye gönderdi
Yaogan-30 (uzaktan algılama) serisi uyduların 4. grubu, ülkenin Sıçuan eyaletindeki Şiçang Uydu Fırlatma Merkezi’nden Long March 2C taşıyıcı roketiyle fırlatıldı.      
 
Uyduların, önceden belirlenen yörüngelerine girdiği ifade edildi.      
 
Uzaktan algılama teknolojisine sahip Yaogan serisi uyduların elektromanyetik çevresel keşif yapacağı ve bazı testler gerçekleştireceği belirtildi.
 
Ayrıca Long March 2C roketinde bir tane de küp uydu olan NanoSat-1A bulunuyor.
 
Çin, Yaogan serisi uyduları doğal kaynak araştırmaları, bilimsel çalışmalar, doğal afetlerden korunma ve tarım üretiminin tahmini maksadıyla kullanılıyor.      
 
Çin, uzaktan algılama teknolojisi anlamına gelen Yaogan serisinden ilk uyduyu 2006’da uzaya fırlatmıştı.

ÖNERİLEN VİDEO

Bursa'da deprem anı kamerada

Kapat
Video yükleniyor...