25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Dünyanın ilk kafa nakline aylar kaldı

2017’nin Aralık ayı, tıp bilimi için ciddi bir dönüm noktası olacak. Zira bu tarihte dünyanın ilk insan kafa nakli gerçekleşecek. Bu çılgın ve bir o kadar tehlikeli operasyon, Doktor Sergio Canavero tarafından yapılacak.

star.com.tr / Gökhan Ertaş17 Haziran 2017 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Dünyanın ilk kafa nakline aylar kaldı
İtalyan Doktor Sergio Canavero sonunda vücut nakli ya da diğer adıyla kafa nakli ameliyatı için,  Çinli cerrah Ren Xiaoping ile bir ekip kuracak. Çinli cerrah bugüne kadar fareler üzerinde 1000 kadar kafa nakli ameliyatı gerçekleştirdi. Çinli doktor o kadar iddialı ki, kafasının kesilip sağlıklı bir bedene nakledilebileceğini iddia ediyor. 
 

İlk kafa nakli olacak Valery Spiridonov

 

Dünyada ilk defa kafa nakli yapılacak kişi 32 yaşındaki Rus Valery Spiridonov, pekçok bilim insanı intihar olarak nitelendirse de Werdnig-Hoffman amyotrophia hastası Valery Spiridonov, ölmeden önce sağlıklı bir bedende yaşamak istediği için bu operasyonu kabul etti.

9 farenin omuriliğini ayırdı ve yeniden birleştirdi
 
İlk önce, bir köpeğin omuriliğini kesip ardından yeniden bağladığını söyledi. Şimdi İtalyan sinircerrahı Sergio Canavero, bir grup farenin omuriliğini kesip ardından basitçe “yapıştırıcı” olarak adlandırdığı özel bir çözelti kullanarak yapıştırdığını iddia ediyor.
 
 
Canavero, bu deneylerin her biri, alandaki pek çok uzmanın saçma ve tuhaf olarak adlandırdığı bir işlem olan dünyanın ilk kafa naklini tamamlama hedefine doğru atılan küçük adımlar olarak nitelendiriyor.