19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Google Play Kitaplar İle PDF okuma mümkün

Google'ın Play Store'da satılan kitapları okuyabilmek için yayınladığı Google Play Kitaplar uygulaması ile PDF formattaki belgeleri okumak mümkün hale geldi.

22 Şubat 2015 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Google Play Kitaplar İle PDF okuma mümkün

Google'ın resmi Android mağazası Play Store'dan indirilen kitapları okuyabilmek için yayınladığı Google Play Kitaplar, sadece uygulama mağazasından indirilen kitapları çalıştıran bir uygulama değil.

Google Play Kitaplar ile PDF formattaki belgeleri de okumanın mümkün olduğunu biliyor muydunuz? Peki, Google Play Kitaplar'ın, PDF belgeleri açma özelliği nasıl aktifleştiriliyor, PDF belgeler Google Play Kitaplar ile nasıl açılıyor?

Google Play Kitaplar'ın PDF belgeleri açma özelliğini etkinleştirebilmek için ilk olarak Google Play Kitaplar uygulamasını açın.

Google Play Kitaplar'ı açtıktan sonra, ekranın en solundan ekranın sağına kaydırarak, sol menüyü açın ve oradaki seçeneklerden "Ayarlar" seçeneğine dokunun.

PDF yüklemeyi etkinleştirin

Ayarları açtıktan sonra, ayarlarda yer alan "PDF yüklemeyi etkinleştir" seçeneğini aktif hale getirmeniz gerekiyor.

Daha sonra akıllı telefonun ya da tabletinize yüklediğiniz PDF dosyayı, dosya yöneticisini kullanarak açmalı ve Google Play Kitaplar uygulamasını seçmelisiniz.