18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Google’da yeni görüntülü görüşme dönemi

Ünlü arama motoru Google’ın görüntülü görüşme uygulaması Google Duo ile arama, arayanın kimliğini gösterme ve spam engelleme uygulaması Truecaller daha kaliteli ve güvenli görüntülü görüşme için işbirliği yapıyor. Yapılan işbirliği sonucunda Google Duo’nun kullanıcı sayısını ve popülaritesini arttırması bekleniyor.

29 Mart 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Google’da yeni görüntülü görüşme dönemi
Google'ın geçtiğimiz yıl duyurduğu ve kısa bir süre içinde en iyi görüntülü görüşme yapılan uygulamalardan biri olan uygulaması Google Duo'ya getirdiği son güncellemeyle birlikte sesli görüşme özelliği getirmişti ve kullanıcı sayısını bir hayli arttırmıştı. Geçtiğimiz günlerde ise Truecaller ve Google milyonlarca kişinin daha iyi görüntülü görüşme yapabilmesi için güçlerini birleştirdi.
 
Dünya çapında yaklaşık 250 milyon kullanıcısı bulunan arama, arayanın kimliğini gösterme ve spam engelleme uygulaması Truecaller'ın İstenmeyen spam mesajları engelleme ve flash mesajlaşma servisleri, bundan böyle Google Duo'da da kullanılacak.
 
Günümüzde gönderilen SMS'lerin %15'ini spam mesajlar oluştururken bu da her yıl 1,2 trilyon spam mesaj gönderildiği anlamına geliyor. Bu spam mesajları engelleyen Truecaller, ayrıca kullanıcılarına istenildiği takdirde konum bildiren ya da kullanıcının anlık durumu ile ilgili (yoldayım, evdeyim gibi) hazır mesajlar gönderilebilecek.
 
Google Duo'nun Truecaller ile birlikteliği sonucunda, kullanıcıların spam mesajları engelleme ve flash mesaj gönderme gibi özellikleri izine bağlı kullanıcılarına sunacak olan Truecaller, yenilenmiş haliyle önümüzdeki aylarda Android ve iOS uygulama mağazalarında kullanıma sunulacak.