20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Hareket ve manevra kabiliyeti ile şaşkına ceviren robot; Handle

Handle adındaki robot, yüksek ağırlıkları dengeli biçimde taşımakta zorluk çekmezken, açık arazideki hızıyla da göz dolduruyor.

28 Şubat 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Boston Dynamics'daki robot geliştiriciler, hedefi tam 12'den vurmuş gibi görünüyor. Handle isimli robot, insanın iki ayaklı fonksiyonlarını taklit etmekle yetinmiyor; onların ötesine geçip yeni beceriler ekliyor.
 
Handle, bir sunumda gözler önüne serildi. Yalnız robotun iki ayaklı sınırlamasına takılmayın; zira ihtiyaç duyulduğu anda her nasılsa dört ayak moduna da geçebiliyor. Robot, aslında aşırı gelişmiş bir Segway gibi görünüyor. Ancak aralarında ciddi bir fark var: Segway her açıdan bir başarısızlıktı, bu robot ise zor şeyleri kolay gösteri tatlı bir mekanik yapı.
 
Handle, bir diğer robotik yapı Atlas'dan farklı. Atlas, engebeli yüzeylerde dikkatli hareket edebilen bir keşif robotuydu. Handle ise daha çok pürüzsüz yüzeyleri seven ve büyük bir hızla hareket edebilen bir robot. Son derece dengeli ve robotik kolları sayesinde, duvarın üzerinden atlamak gibi zorlu eylemleri de başarabiliyor. Daha da çarpıcı olanı, çok ağır yükler taşırken bile dengesinden ödün vermemesi. Fabrika ortamlarında harika işler başarabilecek bir mimari.