9 Mayıs 2024 Perşembe / 2 Zilkade 1445

Instagram son görülme özelliği nasıl kapatılır?

Instagram son görülme özelliği kapatma işlemi nasıl olur? Instagram ayarlara nasıl giriş yapılır? soruların yanıtları milyonlarca kişi tarafından araştırılmaya başlandı

19 Ocak 2018 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Instagram son görülme özelliği nasıl kapatılır?

Instagram son görülme özelliği nasıl kapatılır? Instagram'ın yeni özelliği kullanıcıların en son ne zaman sosyal ağa bağlantıklarını diğerlerine gösteriyor ve bu özellik tüm kullanıcılar için otomatik olarak devreye alınıyor. En çok kullanılan sosyal medya araçlarından biri olan Instagram’a WhatsApp’ta kullanılan ‘son görülme’ özelliği entegre edilmişti. Bu sayede tüm kullanıcıların en son ne zaman aktif olduğu gösteriliyordu. Ne zaman aktif olduğunu göstermek istemeyenler ise bu özelliğin nasıl kapatılacağını merak ediyor. İnstagram bir dizi yeni özelliği sınırlı sayıda kullanıcıyla test etmeye başladı. Test aşamasındaki yeni özelliklerin büyük bir bölümü, WhatsApp' ve Facebook'un en sevilen özelliklerinden oluşuyor.

Instagram, yeni "görüldü" özelliğini iOS ve Android kullanıcılarına sunmaya başladı. Neyse ki, sosyal ağ en son ne zaman Instagram'a girdiğinizi yalnızca özel mesaj gönderdiğiniz ya da hikayelerinizde etiketlediğiniz kişilere gösteriyor. Instagram uygulamasını en son açtığınız zaman, Instagram'ın mesajlaşma ekranında gösteriliyor.

Ancak isterseniz bu Instagram'da son gözelliği tamamen kapatmanız mümkün. Gelen güncelleme ile birlikte Instagram son görülme özelliği kullanıcıların canını sıkmaya başladı. Ne zaman aktif olduğu bilgisini paylaşan Instagram aynı zamanda bu özelliği kullanmak istemeyenler için de ayar şansı sunuyor.




İlk özellik, Instagram'da özel mesajlaşılan kullanıcıların o an çevirmiçi olup olmadıklarını gösterecek. Bu özellik sayesinde, sizi takip etmeyen kullanıcıların bile ne zaman çevrimiçi olduklarını görebileceksiniz.

Instagram'ın test ettiği söylenen diğer özellikler ise metin tabanlı hikayeler gönderilmesini ve hikayesinden ekran görüntüsü alınan kullanıcıların bundan haberdar olmasını sağlayacak.

Kullanıcılar ayrıca, özel mesajlar bölümünden istedikleri kullanıcının en son ne zaman Instagram'a girdiğini de görebilecek.

Söz konusu özellikler şu an ufak bir kullanıcı kitlesiyle birlikte test aşamasında. Testlerin hem Android hem de iOS'lu cihazlarla sürdürüldüğü belirtiliyor. Bu da yeni özelliklerin her iki platformun kullanıcılarına da benzer zamanlarda sunulacağı anlamına geliyor.



Instagram son görülme özelliği nasıl kapatılır?

Bu özelliği kullanmak istemiyorsanız yapacağınız işlemler oldukça basittir. Birkaç basit adımla bu özelliği kapatmak mümkün. Belirttiğimiz gibi Instagram, WhatsApp’de ‘Son Görülme’ ve Facebook Messenger’da ‘Aktif olarak’ benzer bir yeni özellik test edildi. Uygulamanın Instagram Direk Mesaj bölümüne girerek erişilebilir. Kullanıcı uygulamada çevrimiçi olduğunda en son görüldüğü zaman gösteriliyor. ‘Şu an Aktif ‘, ‘Bugün aktifti’, ‘1 saat önce aktifti’, ’24 saat aktif’ gibi zaman aralıkları belirtiliyor. Seçenekler menüsünden aşağıdaki ekrana ulaşarak Instagram’ın son görülme özelliğini kapatabilirsiniz.

Profil sayfanıza gidip, oradan dişli çarkı ikonuna sahip Ayarlar tuşuna dokunmanız gerekiyor. Bu tuşu Profili Düzenle'nin hemen yanında bulabilirsiniz. Bu menünün içerisinde "Aktivite Durumunu Göster" isimli bir seçenek göreceksiniz.

Bu özelliği kapattığınzda, diğer insanlar Instagram'e en son ne zaman girdiğinizi ya da o an çevrimiçi olup olmadığınızı göremeyecek. Ancak ne yazık ki siz de diğer insanların son görülme tarihlerini göremeyeceksiniz.

Özelliği kapatmak için öncelikle hesabınızdan “Ayarlar” sekmesine girin. Sonrasında ise alt kısımda yer alan ‘ Hareket Durumunu Göster ‘ seçeneğini devre dışı bırakıyoruz. Tüm işlem bu kadar. Bu kapatma işleminin ardından artık son görülme özelliğini pasif duruma çekmiş oluyoruz.