26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Kaideye Monteli CİRİT IDEF’e geliyor

Roketsan, FNSS işbirliğiyle geliştirdiği Kaideye Monteli CİRİT Sistemi’ni 13’üncü Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda sergileyecek.

3 Mayıs 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Kaideye Monteli CİRİT IDEF’e geliyor
CİRİT 2.75” Lazer Güdümlü Füze, düşük maliyet ile yüksek hassasiyetli vuruş kabiliyeti sağlayan nitelikte bir silah sistemidir. Esnek tasarımı sayesinde hava, kara ve deniz platformlarına entegre edilebiliyor. Öncelikli olarak atak helikopterlerinde kullanılmak üzere tasarlanan sistem; helikopter, uçak, İHA, deniz platformları ve sabit/hareketli kara platformlarında da kullanılabiliyor.
 
KMC, tamamen ROKETSAN öz kaynakları kullanılarak kara birliklerinin operasyonel kabiliyetlerini artırmak üzere geliştirilen bir sistem. Tüm entegrasyon ve test faaliyetleri dedike edilmiş bir takım ile kısa zamanda gerçekleştirildi. KMC, benzersiz ve etkin performans özellikleri sayesinde modern silahlı kuvvetler tarafından yakından takip ediliyor.
 
KMC sistemine, hali hazırdaki CİRİT Füzesi atabilme yeteneğine ek olarak, yakın zamanda tanksavar füzelerini (UMTAS ve L-UMTAS) atabilme yeteneği de kazandırılacak. Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) ile 2016 yılında imzalanan sözleşme kapsamında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na yapılacak ilk kafile teslimatlara yönelik üretim çalışmaları başladı.
 
Kaideye Monteli CİRİT (KMC), yüksek hareket kabiliyeti, 360° hareket ve vuruş kabiliyeti ile araç içerisinden kontrol edilebilen stabilize CİRİT Füze istasyonu ile durarak ve hareket halinde atış yapabilme özelliği, hedefe otomatik yönelme yeteneği, EOS Entegre Direk (Mast) Sistemi ile yüksek keşif, gözetleme ve hedef takibi yeteneği, STANAG 3733’e uyumlu otonom lazer işaretleme, dörde bölünebilir ekran, full HD IR, TV ve SWIR video ile ISR (istihbarat, gözetleme ve keşif) gündüz/gece operasyon kabiliyeti, operatör komutan konsolu, MIL-STD-1760 uyumluluk, araç içi yedek mühimmat depolama ve C-130 Uçağı ile taşınabilen taktik tekerlekli ve paletli araç özelliklerini bünyesinde barındırıyor.
 
 
Lazer Güdümlü Füze Aracı: AKINCI CİRİT
FNSS AKINCI ailesinin Lazer Güdümlü Füze Aracı (LGFA) üzerine şekillendirilen Kaideye Monteli Cirit sistemi Roketsan tarafından ucuz ve hassasiyeti düşük güdümsüz roketler ile yüksek maliyetli güdümlü anti-tank füzeleri arasındaki boşluğu doldurmak amacıyla tasarlandı.
 
 
8 adet atışa hazır Cirit, araç üzerinde bulunan uzaktan komutalı kule vasıtasıyla düşmana ait koruganlar ile hafif ve orta sınıf zırhlı araçları imha edebiliyor. Araç; komutan, sürücü, nişancı, doldurucu dahil 4 kişilik personel ve 8 adet yedek füze sistemi taşıma kapasitesine sahip. Kaynak: savunmaveteknoloji.com