8 Mayıs 2024 Çarşamba / 1 Zilkade 1445

Malatya F-35 savaş uçaklarına hazırlanıyor

Türk Hava Kuvvetleri envanterine önümüzdeki yıl katılacak olan F-35 savaş uçaklarını ilk kullanacak hava üssü Malatya Erhaç’ta bulunan 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’nda çalışmalar başladı.

23 Ağustos 2017 Çarşamba 07:00 - Güncelleme:
Malatya F-35 savaş uçaklarına hazırlanıyor
Müşterek Taarruz Uçağı F-35’lerin operasyonlarına hazır hale gelmesi için Malatya’da inşa edilmesi planlanan “JSF Uçağı Saha Aktivasyonu için 7’nci Ana Jet Üs Komutanlığı Altyapı ve Tesislerine Yönelik İnşaat Sözleşmesi Kapsamında İnşaat Müteahhitlik Hizmetleri Alımı’’ Projesi’nin Sözleşmesi, 429.500.000 TL anahtar teslim bedel ile 14 Ağustos’da Nurol İnşaat ve Ticaret A.Ş. ile Ankara’da imzalandı.
 
 
Proje kapsamında, Türkiye’nin de program ortağı olduğu yeni nesil F-35 savaş uçaklarının üs olarak kullanacağı askeri tesis içerisinde, uçak sığınakları, hangarlar, hangaretler entegre eğitim merkezi, filo ve karargah binaları, yemekhane, misafirhane, bakım atölyeleri, depolar, ısı merkezi, spor tesisleri, taksi yolları, beton kaplamalar, bağlantı yolları, peyzaj, tesisat galerileri ve altyapı işleri yapılacak.
 
 
İlk F-35’ler pilot eğitiminde kullanılacak
Türkiye’nin sipariş verdiği ilk iki F-35 Müşterek Taarruz Uçağı (JSF) 2018 yılında teslim edilecek. Uçaklar yaklaşık bir yıl boyunca ABD Hava Kuvvetleri’ne ait Luke Hava Üssü’nde pilotların eğitiminde kullanılacak. Eğitimlerini tamamladıktan sonra ‘öğretmenlik’ yetkisi alacak olan pilotlar uçakları Türkiye’ye 2019’da getirecek. Kaynak: Savunma ve Teknoloji