23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Hindistan, radyasyon füzesinin yeni denemelerine başlıyor

Hindistan, yeni nesil radyasyon füzesinin (NGARM) temmuz veya ağustos ayında yeni denemelerine başlanacağını açıkladı.

TM Dijital Haber Merkezi23 Mart 2019 Cumartesi 07:00 - Güncelleme:
Hindistan, radyasyon füzesinin yeni denemelerine başlıyor
Hindistan, Ocak 2019’da Odisha kıyılarında Hint Hava Kuvvetlerinin ana savaş uçağı olan Sukhoi-30MKI’dan atılan yeni nesil radyasyon füzesinin (NGARM) ilk testini başarıyla gerçekleştirdiğini açıklamıştı.
 
18 Ocak’ta yapılan testte, aerodinamik ve itiş gücü gibi parametrelerinin ölçüldüğü, yeni yapılacak testlerde ise hedeflere karşı performans değerlendirilmesi yapılacağı, bu testlerin başarılı olmasının ardından füzenin envantere alınacağı bildirildi.
 
Yerli olarak geliştirilen havadan karaya füze, düşman radarlarını, izleme sistemini ve haberleşme tesislerini imha etme yeteneğine sahiptir. 100 kilometrenin üzerinde bir menzil alanı olan NGARM, Hindistan’da ilk defa geliştirilip kullanıldı. Söz konusu füze, radarların veya diğer izleme cihazlarının yaydığı sinyalleri veya radyasyonları belli bir şekilde algılayıp bunları imha edebilme kabiliyetine sahiptir.
 
Füze, gelişimsel denemelerin tamamlanmasından sonra, cephe savaş uçağı Sukhoi ve çok görevli hafif savaş uçakları Tejas ile entegre olacak.