24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Robotlar yemek teslimatı işini devralıyor

Fabrikalarda çalışan, telefonlara sorunsuz bir şekilde ekran koruyucusu takan hatta kendi hatalarını düzelten robotlardan sonra şimdi sıra yemek teslimatı yapan robotlara gelmiş gibi görünüyor.

21 Mart 2017 Salı 07:00 - Güncelleme:
Robotlar yemek teslimatı işini devralıyor
İşten yorgun argın döndüğünüz bir günde, canınız yemek yapmak istemediğinde veya farklı bir şey yemeyi arzu ettiğinizde dışarıdan sipariş vermek büyük bir kolaylık oluyor. Ancak teknolojinin bunca ilerleyişine rağmen teslimat sürelerinin uzunluğunu azaltacak ciddi bir gelişme yaşanmıyor. Uzunca bir süre aç beklediğiniz yetmiyormuş gibi bir de elinize ulaşan yemek çoktan soğumuş olabiliyor. Amerika’da hizmet veren Yelp Eat24 ise bu problemlere teslimat robotları ile çözüm bulmayı planlıyor gibi görünüyor.
 
Aslına bakarsanız Yelp henüz yemek teslimatı yapan robot teknolojisini değerlendirmeye aldığına dair resmi bir duyuruda bulunmadı. Aksine bu gelişme San Francisco sokaklarında ortaya çıktı. TechCrunch editörü Ryan Lawler mahallesinde alışılmadık bir fotoğraf çekimi ortamıyla karşılaştı. San Francisco tabanlı bir firma olan Yelp henüz duyurmadığı bu yeni hizmet için ilk fotoğraf çekimlerini gerçekleştiriyordu.
 
Ryan Lawler’ın ifadelerine bakılırsa Yelp’in robotu henüz çalışabilir durumda değil. Aksine bir oyun konsolu gibi uzaktan kontrol edilmesi gerekiyor. Bu teknolojinin sorunsuz bir şekilde çalışma aşamasına ulaşmasından sonra yemek teslimatı işi de robotlara devredilecek gibi görünüyor.