27 Nisan 2024 Cumartesi / 19 Sevval 1445

SpaceX, yüksek hızlı internet uydularını fırlatıyor. Canlı yayın

SpaceX, Dünya yörüngesinden yüksek hızlı internet sağlama planlarına yarın başlıyor. Starlink projesinin ilk uyduları Falcon 9 roketiyle birlikte Türkiye saatiyle 17.17'de uzaya gidecek.

22 Şubat 2018 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
SpaceX, yüksek hızlı internet uydularını fırlatıyor. Canlı yayın
Elon Musk’ın popüler uzay şirketi SpaceX, Dünya yörüngesinden küresel ölçekte yüksek hızlı internet bağlantısı sağlama projesi Starlink’in ilk prototip uydularını yarın uzaya fırlatmaya hazırlanıyor. Şirketin aslen geçtiğimiz Pazar günü için planladığı kalkış, bazı ekstra denetlemelerin yapılabilmesi adına 22 Şubat’a ertelenmişti.
 
SpaceX’in Çarşamba günü çıkacağı görevin asıl amacı İspanya devletine ait olan "Paz" isimli bir uyduyu yörüngeye yerleştirmek olacak. İspanya'nın ilk Dünya gözlem uydusu olan Paz, ulusal güvenlik ve bilimsel araştırma gibi çeşitli konularda işlev görecek. SpaceX'in Starlink projesi dahilinde yörüngeye yerleştireceği uydular ise görevin ikincil kısmı. Paz ve Starlink uyduları, Kaliforniya'daki Vanderberg Hava Kuvvetleri Üssü'nden havalanacak olan Falcon 9 roketiyle birlikte uzaya taşınacak.
 
Fırlatma işlemini canlı izleyin